Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κάποτε ο Μποτόπουλος έστελνε επιστολές καθ’ υπόδειξη και σήμερα μιλάει για κίνδυνο ατυχήματος

Κάποτε ο Μποτόπουλος έστελνε επιστολές καθ’ υπόδειξη και σήμερα μιλάει για κίνδυνο ατυχήματος
Εμείς θα γράψουμε ότι οι νέες αυξήσεις είναι επιβεβλημένες, υποχρεωτικές και απόλυτα απαραίτητες στις ελληνικές τράπεζες.
Το καλοκαίρι του 2014 ο Μποτόπουλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθ υπόδειξη του Τουρκολιά τότε CEO της Εθνικής και του Στουρνάρα διοικητή της ΤτΕ που εκτελούσαν εντολή να σωπάσουν όσοι χαλούσαν το πλασματικό κλίμα που έχτιζε ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός, έστελνε επιστολές ότι χειραγωγούμε το ελληνικό χρηματιστήριο ως bankingnews.gr.
Το 2014 προειδοποιούσαμε ότι οι τράπεζες υποχρεωτικά χρειάζονται νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με αφορμή τα stress tests του Οκτωβρίου του 2014.
Σήμερα ο Κ. Μποτόπουλος ως πρόεδρος – ακόμη – της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δηλώνει σε διεθνή μέσο ενημέρωσης ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι θεσμικός παράγοντας και προφανώς η άποψη του είναι υπολογίσιμη.
Εμείς όμως ως bankingnews.gr θα αναφέρουμε ότι δικαιούται να κάνει τέτοιες δηλώσεις ακόμη και αν επιδρούν πολύ αρνητικά στο κατασπαρασσόμενο ελληνικό χρηματιστήριο που έχει καταντήσει επενδυτικός σκουπιδότοπος.
Το Καλοκαίρι του 2014 όμως εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα της θέσης, γνώσης και άποψης για τις τράπεζες.
Φθάσαμε στον Απρίλιο του 2015 και όλοι – σχεδόν οι πάντες – μιλούν για την αναγκαιότητα νέων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες.
Εμείς θα γράψουμε ότι οι νέες αυξήσεις είναι επιβεβλημένες, υποχρεωτικές και απόλυτα απαραίτητες στις ελληνικές τράπεζες.
Δυστυχώς το 2014 Σαμαράς και οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να φιμώσουν όσους απλά έλεγαν τα αυτονόητα.
Να θυμίσουμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 13,9 δισεκ. αναβαλλόμενη φορολογία είναι διάτρητη και αυτή η στρέβλωση πρέπει να αποκατασταθεί.
Αν από NPLs και νέα ύφεση το πρόβλημα διογκωθεί είναι άλλο θέμα, εμείς υποστηρίζαμε το 2014 το αυτονόητο.
Τότε υπήρχε χρόνος και ευκαιρία, οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν δεν το έπραξαν ήταν ένα μεγάλο λάθος.
Ο Μποτόπουλος έδειξε με την στάση του τότε ότι δεν έχει οξυδέρκεια, τεχνοκράτης στατικής σκέψης, αμήχανος παρατηρητής της απαξίωσης που συντελείται στο ελληνικό χρηματιστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης