Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσέξτε μην τινάξετε την Ελλάδα στον αέρα – Τα τελεσίγραφα οδηγούν στις 24/4 σε συμφωνία ή σε βίαιη χρεοκοπία – Προσέξτε

Προσέξτε μην τινάξετε την Ελλάδα στον αέρα – Τα τελεσίγραφα οδηγούν στις 24/4 σε συμφωνία ή σε βίαιη χρεοκοπία – Προσέξτε
Αν ιστορικό και ιδεολογικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, να προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό, με την Ευρώπη, σε μια έντιμη συμφωνία.
Εν μέσω τελεσιγράφων 6 ημερών έως τις 15 Απριλίου, εν μέσω αναφορών ότι η Ελλάδα αντέχει έως τις 24 Απριλίου, εν μέσω διάχυτων ανησυχιών για ρήξη και χάος, εν μέσω τρόμου για capital controls στις τράπεζες….η Ελλάδα κινδυνεύει και κινδυνεύει πραγματικά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική ευθύνη να μην τινάξει στον αέρα την Ελλάδα.
Πήρε εντολή να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους και όχι χρεοκοπία, χάος και περισσότερη φτώχεια.
Το μεγάλο στοίχημα και θα αποδειχθεί προσεχώς δεν είναι αν η Ελλάδα βρει χρήματα από την Βόρειο Κορέα ή την Ζιμπάμπουε κανείς δεν θα δανείσει την Ελλάδα, ούτε η Ρωσία, ούτε οι BRICS ούτε κανείς.
Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδος είναι ο Τσίπρας και τα ιδεολογικά του πιστεύω.
Πολλοί μιλούν για μετριοπαθή πολιτικό που πιστεύει στο ευρώ και ότι θα άρει αποφάσεις ώστε να απομονώσει την αριστερή πτέρυγα.
Μήπως όμως ο Τσίπρας είναι η αριστερή πτέρυγα, μήπως ο Τσίπρας έχει τις ίδιες απόψεις με τον Λαφαζάνη και όλο αυτό τον καιρό επικρατεί μια πλάνη για τις εσωτερικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η έξοδος της Ελλάδος στις τρίτες χώρες απέτυχε.
Κανείς δεν δανείζει την Ελλάδα, ούτε το Ιράν με μηνιαία εισοδήματα 90 δολάρια, ούτε η Ρωσία με μηνιαία εισοδήματα 170 δολάρια.
Το τελεσίγραφο του Euro Working Group ήταν σοκαριστικό.
Ένα team τεχνοκρατών έφθασε να θέτει τελεσίγραφα στην Ελλάδα απαιτώντας σε 6 ημέρες έως τις 15 Απριλίου να υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι οι έλληνες εκπρόσωποι στο Euro Working Group προειδοποίησαν ότι η Ελλάδα διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα έως τις 24 Απριλίου.
Οι τραπεζίτες, που γνωρίζουν τις δυνατότητες και τα όρια ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, οι τραπεζίτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι αν οδηγηθούν σε capital controls λόγω στάσης πληρωμών ή μερικής καταβολής μισθών και συντάξεων – που επίσης θεωρείται εσωτερική στάση πληρωμών – οι τράπεζες θα καταρρεύσουν, οι τραπεζίτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας θα υπάρξει δραματική αποχώρηση ξένων, έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση.
Οι τραπεζίτες έχουν προειδοποιήσει τον Τσίπρα, τον Δραγασάκη και τον Βαρουφάκη, τους έχουν προειδοποιήσει για το χάος που θα επικρατήσει και ότι αν γίνει το μοιραίο λάθος η χώρα θα καταρρεύσει, θα καταρρεύσουν τα πάντα και όλοι απλά θα καταστούν παθητικοί παρατηρητές της χρεοκοπίας.
Οι τραπεζίτες προτρέπουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί και να πετύχει συμφωνία στο Eurogroup στις 24 Απριλίου για να διασωθεί η Ελλάδα.
Μάλιστα προτρέπουν την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους ευρωπαίους να ενοποιηθούν η 4μηνη δανειακή σύμβαση και η νέα συμφωνία του Ιουνίου.
Μια συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα capital buffer έως 55 δισεκ. ευρώ.
Τα 55 δισεκ. ευρώ πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν;
-30 δισεκ. από νέο δάνειο
-7,2 δισεκ. από την τελευταία δόση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
-1,9 δισεκ. από τα κέρδη των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών
-1,2 δισεκ. από την ενεργητική διαχείριση του ΤΧΣ
-Θα αυξηθούν τα έντοκα από 15 σε 20 με 25 δισεκ.
-Θα αυξηθεί η συμμετοχή της Ελλάδος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Juncker από 2 σε 5 δισεκ. ευρώ.
-Η Ελλάδα θα ενταχθεί στο QE στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων με μια συμμετοχή που θα μπορούσε να φθάσει όχι στο μέγιστο στα 30 δισεκ. αλλά 20 δισεκ. δημιουργώντας ένα όφελος ρευστότητας περίπου 5 δισεκ.
-Οι τράπεζες θα αντικαθιστούσαν το ELA με άμεση χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και αντί 1,55% θα πλήρωναν 0,05%.
Ουσιαστικά οι τράπεζες θα γλίτωναν 90 εκατ τόκους τον μήνα ή 1,1 δισεκ. ευρώ ετησίως.
Οι τραπεζίτες που γνωρίζουν την σημαίνει χρεοκοπία, προειδοποιούν την κυβέρνηση να μην κάνει το λάθος και αφήσει την χώρα να χρεοκοπήσει.
Ακόμη και αν συμβεί αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει, η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο χρόνια για να ορθοποδήσει αλλά άλλες δυνάμεις θα επαναφέρουν την Ελλάδα στον ενάρετο δρόμο του ευρώ.
Ότι και να συμβεί, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αυτό έχει κριθεί εδώ και 15 χρόνια.
Η πρόταση των τραπεζιτών διασφαλίζει ρευστότητα, θα επαναφέρει την ευημερία στην κοινωνία, αρκεί η Ελλάδα να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα σοβαρών μεταρρυθμίσεων.
Μόνο με σοβαρές μεταρρυθμίσεις έχει μέλλον η Ελλάδα.
Να σταματήσουμε την λογική του κρατισμού και να επιλέξουμε τον δρόμο του ευρώ.
Συμφωνία στις 24 Απριλίου με προοπτική αποκατάστασης και ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας ή επιπόλαια πειράματα ρήξης και χρεοκοπίας που θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας και θα καταδικάσουν στην φτώχεια την κοινωνία.
Αν όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτωχοποιήσει την ελληνική κοινωνία ας χρεοκοπήσει την Ελλάδα.
Αν ιστορικό και ιδεολογικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, να προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό, με την Ευρώπη, σε μια έντιμη συμφωνία.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, ώρα 07:05)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης