Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Joerg Sponer του Capital Group επιμένει να βλέπει με απαισιοδοξία την Ελλάδα

Ο Joerg Sponer του Capital Group επιμένει να βλέπει με απαισιοδοξία την Ελλάδα
Το Capital Group έχει αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικά από την Ελλάδα
Ο Joerg Sponer είναι ένας εκ των βασικών αναλυτών και στελεχών της Capital Group.  
Παρακολουθεί στενά την Ελλάδα εδώ και καιρό και συνεχίζει να πιστεύει ότι η χώρα δεν ακολουθεί τον σωστό δρόμο, δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα. 
Το Capital Group το τελευταίο διάστημα αποχωρεί από την Ελλάδα, οριστικά, θα αποεπενδύσει – δεν θα μειώσει απλά θέσεις – γιατί δεν πιστεύει στις προοπτικές της χώρας.
Επένδυσε 400 εκατ στην Eurobank, ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Πειραιώς και σε άλλες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου και θεωρεί ότι αυτές οι επενδυτικές τοποθετήσεις δεν θα αποδώσουν και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να αποχωρήσουν εγγράφοντας μεγάλη ζημία.
Με βάση ενδείξεις το Capital από την αποεπένδυση του από την Ελλάδα θα χάσει τουλάχιστον 300-350 εκατ ευρώ σε τράπεζες και άλλες εταιρίες καθώς πουλάει μετοχές Eurobank, Πειραιώς κ.α.
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι ενώ την ίδια στιγμή ένας εκ των βασικών ξένων που συμμετέχουν στην Eurobank το Fidelity αγοράζει και το Capital ο μεγαλύτερος μέτοχος πουλάει και θα συνεχίσει να πουλάει μέχρι να ολοκληρώσει τις πωλήσεις του.
Εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου ακόμη 450-500 εκατ μετοχές στην Eurobank και σε άλλες εταιρίες.... προς πώληση.
Πριν λίγες ημέρες το Capital σε συναντήσεις που υπήρξαν επανέλαβε την πάγια θέση του για την Ελλάδα.
«Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα ακολουθεί τον σωστό δρόμο και δεν εκτιμούμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι επενδύσιμη» ανέφεραν μεταξύ άλλων.
 Το γεγονός είναι ότι το Capital έχει αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικά από την Ελλάδα και η μετοχή της Eurobank αλλά και της Πειραιώς  θα πάρουν πραγματικές ανάσες μόνο όταν ολοκληρωθούν οι πωλήσεις....του Capital Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης