Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Καθολική απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του ΔΣ

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Καθολική απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του ΔΣ
Ήδη έχουν παραιτηθεί δύο μέλη του Δ.Σ. ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη δεν δείχνουν διάθεση παραίτησης
Στην απαίτησή τους για την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου εμμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Κύπρο, καθώς το κλίμα παραμένει βαρύ, μεσούσης της εισαγγελικής έρευνας για τα τεκταινόμενα στην ΚτΚ.
Ήδη έχουν παραιτηθεί δύο μέλη του Δ.Σ. ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη δεν δείχνουν διάθεση παραίτησης, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για τέσσερα μη εκτελεστικά μέλη, τον Νίκο Κωνσταντίνου, τον Φίλιππο Μαννάρη, τον Ανδρέα Περσιάνη και τον Μιχάλη Πολυδωρίδη, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ίδιοι επιτέλεσαν και επιτελούν σημαντικό έργο στην κεντρική τράπεζα και ότι δεν τους αγγίζουν οι οποιεσδήποτε ευθύνες σε σχέση με τη σύγκρουση συμφερόντων της κ. Γιωρκάτζη, σύμφωνα με το Stockwatch.
Στο ΔΣ παραμένει και το εκτελεστικό μέλος Γιώργος Συρίχας, που διορίστηκε με τον πρόσφατα παραιτηθέντα Στέλιο Κοιλιάρη τον Σεπτέμβριο του 2014.
Πάντως προς το παρόν το προεδρικό δεν πιέζει για τις παραιτήσεις τους, αν και βρίσκεται υπό πίεση και διαρκή κριτική για τις εξελίξεις στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.
Να σημειωθεί ότι χθες το Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας συνεδρίαση για πρώτη φορά μετά τα πρόσφατα γεγονότα, ωστόσο συζητήθηκε μόνο το θέμα της FBME, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία ων κατόχων αξιογράφων έξω από την Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης