Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ακριβότερο email ήταν ελληνικό και κόστισε 1,5 δισεκ. ευρώ – Μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Το ακριβότερο email ήταν ελληνικό και κόστισε 1,5 δισεκ. ευρώ – Μια ενδιαφέρουσα ιστορία
Το email του Capital μπορεί να έβλαψε περισσότερο...από ότι η ελληνική κρίση, τόσο πολύ ενοσχλήθηκε η διοίκηση του αμερικανικού fund...
Το ακριβότερο email το ακριβότερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστορία  ήταν ελληνικό - για να είμαστε ακριβείς αφορούσε την Ελλάδα και τις πολιτικές εξελίξεις - και κόστισε 1,5 δισεκ. ευρώ.
Αν νομίζετε ότι είναι υπερβολικό αυτό ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το περιβόητο email της Capital Group που εστάλει από την διοίκηση της Eurobank στο γραφείο του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν αφορμή και αιτία να ξεσπάσει ένας προεκλογικός πόλεμος μεταξύ των κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση το Capital Group και προκαλώντας μεγάλη ταραχή...για το κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ παγκοσμίως. 
Η διοίκηση του Capital Group στα γραφεία του fund στις ΗΠΑ στο Los Angeles  δέχθηκε μεγάλες επικρίσεις από τους βασικούς μετόχους.
Πρώτη φορά που είχε έρθει σε τόσο δύσκολη θέση η διοίκηση υπό τον David Fisher και την ομάδα υπό τους Rothenberg και Wagener των Capital Management και Capital International.  
Το Capital Group θεωρεί υπαίτιο για ότι συνέβη τον Χρήστο Μεγάλου τότε CEO της Eurobank.
Είχαμε ρωτήσει να μας σχολιάσει ο Χ. Μεγάλου αν όντως ευσταθούσαν οι πληροφορίες εκείνης της περιόδου ότι έστειλε το email στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο ίδιος είχε αρνηθεί «δεν το έστειλα και δεν γνωρίζω ποιος το έστειλε»
Όμως από την ομάδα των συμβούλων του Σαμαρά στο Μαξίμου ξεκάθαρα ανέφεραν ότι το email το έστειλε προσωπικά ο Χρήστος Μεγάλου και το παρέλαβε μια συγκεκριμένη κυρία…
Σύμφωνα με σύμβουλο του Σαμαρά – όπως ο ίδιος μας είχε αναφέρει – το email εστάλει από την διοίκηση της Eurobank και σκόπιμα είχε αφεθεί….το όνομα του Φωκίωνα Καραβία σημερινό CEO της Eurobank…για να αποδομηθεί.
Δεν τα αναφέρουμε για να αποδομήσουμε τον Χ. Μεγάλου που άφησε παρακαταθήκη την ΑΜΚ των 2,86 δισεκ. αλλά είναι αλήθεια ότι το email έκανε ζημία.
Δεν γνωρίζουμε αν όντως το email το έστειλε ο Μεγάλου ή όχι  αλλά αυτό που είναι 100% αληθές είναι ότι μετά από αυτό και μετά από μια σύσκεψη που υπήρξε στο Capital Group αποφασίστηκε να μην ξαναμιλήσουν με έλληνες.
Όπως ακριβώς το διαβάζετε, να μην ξαναμιλήσουν σε έλληνες.
Οι νομικές υπηρεσίες του Capital Group πάντως με εντολή της διοίκησης πήραν μια πρωτοφανή απόφαση.
Να μην ξαναμιλήσουν με τους έλληνες.
Γνωρίζετε – και αν δεν γνωρίζετε – σας το λέμε εμείς ότι η σημερινή διοίκηση της Πειραιώς και η σημερινή διοίκηση της Eurobank δεν έχει καταφέρει να μιλήσει ακόμη με το Capital.
Προσπάθησαν και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να μιλήσουν.
Οι σημερινές διοικήσεις των τραπεζών πληρώνουν το λάθος του email ένα email που αν ληφθεί υπόψη από πότε ξεκίνησε να ρευστοποιεί το Capital μετοχές Eurobank και Πειραιώς έχει στοιχίσει 1,5 δισεκ. ευρώ τόση ήταν η ζημία που προκλήθηκε από το πλήθος και τον όγκο των ρευστοποιήσεων.
Θα πείτε ένα email μπορεί να έχει κάνει τόση ζημία;
Προφανώς δεν είναι μόνο το email το Capital δεν πιστεύει πλέον στην ελληνική αγορά αν και υπάρχει πιθανότητα να διαψευστεί.
Σίγουρα ανησυχούν για την πορεία της Ελλάδος και της αγοράς αλλά αυτό που πραγματικά τους ενόχλησε ήταν το email.
Πολλά άλλαξαν και ειδικά στην Eurobank άλλαξε διοίκηση αλλά το Capital Group συνεχίζει να πουλάει ειδικά Eurobank.
Το θετικό είναι ότι όταν ολοκληρωθούν οι ρευστοποιήσεις η μετοχή της Eurobank αλλά και της Πειραιώς θα εκτιναχθούν σαν ελατήριο.
Σε ένα θετικό σενάριο για την Ελλάδα και το χρηματιστήριο άνετα θα μπορούσε η χρηματιστηριακή αξία των 2 τραπεζών να αυξανόταν 100%-120%.
Τόσο η Eurobank όσο και η Πειραιώς έχουν αξία και η αξία αυτή θα μεταφερθεί αργά ή γρήγορα στις κεφαλαιοποιήσεις.
Όμως το σημαντικότερο όλων είναι ότι το Fidelity και άλλα funds αγοράζουν επιθετικά μετοχές της Eurobank προσβλέποντας σε καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα και την μετοχή.
Η διοίκηση Καραμούζη και Καραβία θα έχει να επιδείξει έργο και σημαντικές πρωτοβουλίες προσεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης