Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

O Γ. Στουρνάρας διέρρευσε ότι ο Λ. Φραγκιαδάκης θα αναλάβει CEO της Εθνικής Τράπεζας

O Γ. Στουρνάρας διέρρευσε ότι ο Λ. Φραγκιαδάκης θα αναλάβει CEO της Εθνικής Τράπεζας
Ο Λ. Φραγκιαδάκης προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο αναπληρωτής CEO, Δ. Καποτόπουλος, προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ
Για μια ακόμη φορά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, φέρεται να εμπλέκεται στις διαρροές για τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Την πρώτη φορά ήταν εκείνος, ο οποίος ενώ έδινε συστατικές επιστολές στον Γ. Μιχελή, την ίδια στιγμή μπλόκαρε την επιλογή του στον SSM για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.
Τη δεύτερη φορά ήταν με την επιλογή του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και του Δημήτρη Καποτόπουλου για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, τη διαρροή του ονόματος του Λ. Φραγκιαδάκη για τη θέση του CEO της Εθνικής την έκανε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο Λ. Φραγκιαδάκης ξεκίνησε από το treasury της Εθνικής, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν επικεφαλής στα capital markets της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Δ. Καποτόπουλος είναι Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης της Εθνικής Τράπεζας και προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Λ. Φραγκιαδάκης προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.
Για ακόμη μια φορά ο Γ. Στουρνάρας βρίσκεται πίσω από τις διαρροές προσώπων, σε μια κρίσιμη στιγμή για την Εθνική Τράπεζα, που καθορίζει τη διοικητική της δομή.
Φραγκιαδάκης και Καποτόπουλος έχουν λάβει μια πρώτη έγκριση από τον SSM, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο στην Εθνική για να επικυρώσει τις διοικητικές αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης