Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Δραγασάκης έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του 15% της Finansbank...αλλά η διοίκηση της Εθνικής αλλάζει

Ο Δραγασάκης έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του 15% της Finansbank...αλλά η διοίκηση της Εθνικής αλλάζει
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται δύο βιογραφικά αυτή την περίοδο...για την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας....
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για τις τράπεζες ο Γ. Δραγασάκης έδωσε το πράσινο φως στην διοίκηση της Εθνικής τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση του 15% της Finansbank.
Με σημερινές τιμές χωρίς premium το 15% αποτιμάται περίπου στα 450 εκατ ευρώ ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της Finansbank διαμορφώνεται στα 3 δισεκ. ευρώ.
Όλα αυτά θα ήταν πολύ φυσιολογικά αν δεν υπήρχε θέμα αντικατάστασης της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας.
Προφανώς και ο Δραγασάκης δίνει το πράσινο φως καθώς κατανοεί ότι η πώληση του 15% της Finansbank είναι υποχρέωση της Εθνικής που πρέπει να εκπληρωθεί.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική έχει καθυστερήσει στην διαδικασία πώλησης, ενώ είχε αναφέρει ότι τον Μάρτιο ή το αργότερο τον Απρίλιο θα έχει πωλήσει το 15% της Finansbank.
Το ερώτημα είναι ποια διοίκηση θα πουλήσει το 15% της Finansbank καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Μιχελής απορρίφθηκε από την θέση του CEO όχι με υπαιτιότητα του SSM αλλά όπως ο ίδιος φωτογραφίζει εμμέσως πλην σαφώς….στοχοποιεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Για την διοίκηση της Εθνικής οι επιλογές είναι δύο
1)Αναζητείται άμεσα στέλεχος που θα αναλάβει το management, θα εγκριθεί από τον SSM από την ενιαία τραπεζική εποπτεία και θα αντικατασταθεί άμεσα ο Τουρκολιάς ο σημερινός CEO
2)Θα αναμένει η κυβέρνηση μέχρι την γενική συνέλευση για να προχωρήσει στην αντικατάσταση της διοίκησης.
Το σενάριο αυτό έχει αποκλειστεί.
Αν ευσταθούν ορισμένες πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται δύο βιογραφικά αυτή την περίοδο και κατά το πιθανότερο αρχές της άλλης εβδομάδας θα ανακοινωθεί ο νέος CEO της Εθνικής τράπεζας.
Ο Μιχελής κόπηκε εκ των έσω και όχι εκ των έξω και ας επιμένουν όλοι ότι ο SSM…τον απέρριψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης