Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιβεβαιώνει το ΤΧΣ ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα στέλεχος του λόγω συγγένειας του με στέλεχος της Πειραιώς

Επιβεβαιώνει το ΤΧΣ ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα στέλεχος του λόγω συγγένειας του με στέλεχος της Πειραιώς
Η επιστολή της Αναστασίας Σακελλαρίου διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιβεβαιώνει ότι στέλεχος του Ταμείου έχει συγγένεια με στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς και για τον λόγο αυτό ετέθη σε διαθεσιμότητα...επειδή εμπλεκόταν στην διαδικασία αξιολόγησης της συμφωνίας Πειραιώς με KKR.
Το ΤΧΣ επαναλαμβάνει ότι η τελική έγκριση της συναλλαγής Πειραιώς με KKR τελεί υπό την έγκριση του ΤΧΣ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διοίκηση του ΤΧΣ υπό την Α. Σακελλαρίου εκτελεί υπεύθυνα τα καθήκοντα της και αυτό αναγνωρίζεται και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τον τρόπο που λειτουργεί ως θεσμικός παράγοντας.
Το γεγονός ότι ετέθη σε διαθεσιμότητα στέλεχος του ΤΧΣ αποδεικνύει ότι η διοίκηση του Ταμείου κινείται θεσμικά.
Όμως το θέμα που εγείρεται είναι ο ρόλος του στελέχους αυτού ποιος ήταν τελικώς;
Επίσης το γεγονός ότι το ΤΧΣ περνάει ένα καθαρό μήνυμα η συναλλαγή Πειραιώς με KKR τελεί υπό την έγκριση του ΤΧΣ και μόνο.
Το bankingnews.gr αναγνωρίζει στην κ Σακελλαρίου ότι πάντοτε δρα θεσμικά στα πλαίσια που ορίζει το καταστατικό του Ταμείου.

Η επιστολή της Αναστασίας Σακελλαρίου διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Αγαπητέ κύριε Λεωτσάκο

Σε συνέχεια του πρωινού δημοσιεύματος και των ερωτήσεων που μου θέτετε σημειώνω τα ακόλουθα:

Όπως γνωρίζετε, το Ταμείο δεν έχει λάβει ακόμα καμία οριστική απόφαση επί της συναλλαγής μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και KKR αλλά βρίσκεται στην διαδικασία αξιολόγησης, έχοντας βεβαίως διασφαλίσει ότι η τελική συμφωνία τελεί υπό την έγκρισή του.
Το στέλεχος στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα δεν έχει ορισθεί εισηγητής στην εν λόγω συναλλαγή.
Πράγματι, το εν λόγω στέλεχος του Ταμείου έχει συγγένεια με στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο όμως δεν μετέχει στην διοίκηση της Τράπεζας ούτε έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες.
Παρά το ότι αποδεδειγμένα το εν λόγω στέλεχος του Ταμείου έχει παράσχει τις υπηρεσίες του πάντοτε με επαγγελματισμό και αμεροληψία, το Ταμείο, σεβόμενο τις εσωτερικές του διαδικασίες, έθεσε το εν λόγω στέλεχος σε ολιγοήμερη διαθεσιμότητα προκειμένου τα αρμόδια όργανα να αξιολογήσουν την κατάσταση.
Το εν  λόγω στέλεχος επανήλθε πλήρως στα καθήκοντα του αφού ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση από κάθε πιθανό, έστω και φαινομενικό, κίνδυνο.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι τόσο εγώ προσωπικά ως Διευθύνουσα Σύμβουλος όσο και το Ταμείο έχουμε πάντοτε κινηθεί εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων μας και με σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες.

Με εκτίμηση,
Αναστασία Σακελλαρίου
Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης