Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξαναστήνουν σενάριο χρεοκοπίας με τα ελληνικά ομόλογα οι αμερικανοί – Αγοράζουν CDS που εκτινάχθηκαν στις 1623 μ.β.

Ξαναστήνουν σενάριο χρεοκοπίας με τα ελληνικά ομόλογα οι αμερικανοί  – Αγοράζουν CDS  που εκτινάχθηκαν στις 1623 μ.β.
Πολύ επικίνδυνα κερδοσκοπικά παιχνίδια από αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες εις βάρος της Ελλάδος
Η κατάσταση στην αγορά ομολόγων, επικίνδυνα εκτρέπεται σε σημείo που δεν εμπνέει απλά ανησυχία αλλά αποδεικνύει ότι κάποιοι προσπαθούν να σκηνοθετήσουν το 2012...το χάος της χρεοκοπίας και της κερδοσκοπίας.
Ανεβάζουν τεχνηέντως τις τιμές και αγοράζουν ελληνικά CDS που εκτινάχθηκαν στις 1623 μονάδες.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική αγορά ομολόγων αποτελεί για μια ακόμη φορά τον προπομπό ακραίων κερδοσκοπικών κινήσεων.
Με βάση πληροφορίες αμερικανικά funds και αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες (J P Morgan, Morgan Stanley και Citigroup) προβαίνουν σε κινήσεις ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες που δείχνουν ότι ξαναστήνουν το κερδοσκοπικό παιχνίδι του 2012....αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι υποκρύπεται και πολιτικό παιχνίδι....
Δεν έχει διαφορετική εξήγηση το γεγονός
1)Ότι αμερικανικά hedge funds αγοράζουν πάλι ελληνικά CDS τα οποία στην 5ετία έφθασαν στις 1623 μονάδες βάσης ή 16,23%.
Τα CDS ή Credit Default Swaps είναι το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας.
Σημαίνει ότι για κάθε 10 εκατ δολάρια αξίας ελληνικών ομολόγων κάποιος επενδυτής για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο χώρας και θέλει να κατέχει CDS θα πρέπει να πληρώσει 1,6 εκατ δολάρια άπαξ και τα ελληνικά CDS είναι στις 1623 μονάδες βάσης ή 16,23%.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικά CDS σχεδόν ήταν μια νεκρή αγορά μετά την επανεμφάνιση τους αλλά το τελευταίο διάστημα εμφανίζουν ακραία συμπεριφορά.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε λίγες εβδομάδες από τις 800 μονάδες βρέθηκαν στις 1623 μονάδες βάσης.
Το παράδοξο είναι ότι επανεμφανίστηκαν αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες οι οποίες όλως τυχαίως…σε εκθέσεις τους φαίνεται να υποστηρίζουν την απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
Το παιχνίδι με τα CDS είναι τουλάχιστον επικίνδυνο και είναι 100% βέβαιο ότι είναι στημένο όχι μόνο στην λογική της κερδοσκοπίας αλλά στην λογική του εκφοβισμού.
Κάποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες της Ελλάδος με στόχο…προφανώς να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις 25 Ιανουαρίου.
2)Το 3ετές ομόλογο της Ελλάδος που είναι το αμέσως επόμενο ομόλογο μετά τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια αποτελεί τον παλμογράφο των προθέσεων των ξένων επενδυτών.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε διάστημα 2 ημερών εκτινάχθηκε από το 12% στο 15,8% ή τιμή 76,22 μονάδες βάσης,  εξέλιξη τουλάχιστον επικίνδυνη.
Σημειώνεται ότι το 3ετές ομόλογο είχε εκδοθεί στο 3,5%.
Δεν αποκλείεται να δούμε το 3ετές ομόλογο στο 20% αν και τεχνικά δεν αποκλείονται ούτε και τα επίπεδα του 30% στο χειρότερο σενάριο.
3)Το 10ετές που λειτουργεί προφανώς ως ομόλογο αναφοράς benchmark έχει εκτιναχθεί στο 10,88% με άμεση προοπτική το 11% χωρίς να αποκλείονται και αποδόσεις 15%.
4)Το παράδοξο όμως είναι ότι οι συναλλαγές στην αγορά ομολόγων δεν είναι ουσιωδώς αλλαγμένες σε σχέση με τις τάσεις του τελευταίου διαστήματος.
Αυτό μας δείχνει ότι λόγω πανικού αποσύρονται από τις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης οι τιμές των ελληνικών ομολόγων και οι εικονικές τιμές προσδιορίζονται πολύ υψηλότερα και ταυτόχρονα μας δείχνει ότι…ενορχηστρώνεται ένα ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι που χρήζει τεράστιας προσοχής.
Σας θυμίζουμε ότι η κερκόπορτα για να έρθουν στην Ελλάδα οι ακραίοι κερδοσκόποι του 2012 δηλαδή τα hedge funds που πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδος ήταν πάλι... τα ελληνικά ομόλογα.
Η αγορά ελληνικών ομολόγων σε αυτή την φάση, λόγω πολύ περιορισμένου βάθους και λίγων ομολόγων σε κυκλοφορία μας δείχνει ότι κάποιοι στήνουν επικίνδυνο σκηνικό εκτροπής και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει.
Μόνο αν μέρος του πολιτικού συστήματος, βρίσκεται πίσω από το κερδοσκοπικό παιχνίδι….
Υπενθυμίζουμε ότι τα ελληνικά ομόλογα - οι νέες εκδόσεις - είναι αγγλικού δικαίου που σημαίνει ότι αν...η Ελλάδα χρεοκοπούσε τα ομόλογα θα πληρώνονταν και λόγω αγγλικού δικαίου και λόγω CDS.....
Το παιχνίδι είναι πολύ καλά στημένο.

Υποσημείωση - Προειδοποίηση

Υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις ότι κάποιοι στήνουν σκηνικό χρεοκοπίας για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδος στις 25 Ιανουαρίου.....

Η άποψη μας
Η άποψη μας είναι ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, δεν θα υπάρξει Grexit και το κερδοσκοπικό παιχνίδι θα αποτύχει

Εκτινάχθηκε το 3ετές ελληνικό ομόλογο σε επικίνδυνα επίπεδα




Embedded image permalink

Επικίνδυνη κλιμάκωση και στο ελληνικό 10ετές ομόλογο




Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης