Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται Αριστοδήμου, Ηλιάδης και ακόμη 3 πρώην στελέχη της Τρ. Κύπρου

tags :
Στη δικαιοσύνη οδηγούνται Αριστοδήμου, Ηλιάδης και ακόμη 3 πρώην στελέχη της Τρ. Κύπρου
Η υπόθεση αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας το β' 6μηνο του 2012
Στη δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθούν πέντε πρώην κορυφαία στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, καθώς ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου τους απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας το β’ 6μηνο του 2012.
Ειδικότερα, ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης επίκειται να οδηγηθούν οι Θ. Αριστοδήμου, Αν. Ηλιάδης, Γ. Πεχλιβανίδης, Γ. Κυπρής και Αντ. Αρτέμης.
Ας σημειωθεί πως οι απαγγελθείσες κατηγορίες αφορούν δημόσιες δηλώσεις και παραθέσεις παραπλανητικών στοιχείων για τις κεφαλαιακές τις ανάγκες της Τρ. Κύπρου, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
«Λήφθηκαν αποφάσεις ως προς τα πρόσωπα που θα κατηγορηθούν και ως προς τις κατηγορίες με βάση των οποίων θα προσαχθούν» σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Κ. Κληρίδης, μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης των ανώτατων δικαστικών αρχών.
Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση ερευνώνται ακόμη 5 πρώην στελέχη της τράπεζας.

Τι μετέδιδε στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 το bankingnews.gr
Ποινική δίωξη εναντίον 10 πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου φέρεται να εισηγούνται οι ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας το 2013.
Ειδικότερα, οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον 10 πρώην στελεχών της Τρ. Κύπρου, τα οποία με τις ενέργειές τους επιδείνωσαν σημαντικά την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.
Μεταξύ των κατηγορούμενων φέρεται να συγκαταλέγονται οι Θεόδωρος Αριστοδήμου και Ανδρέας Ηλιάδης.
Η πορεία των ερευνών εξετάστηκε και σε σημερινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου κι οι ανακριτές της υπόθεσης.
Παράλληλα, αύριο ο Κ. Κληρίδης θα λάβει την πρώτη έκθεση για το φλέγον ζήτημα, η οποία περιλαμβάνει δηλώσεις πρώην αξιωματούχων της Τρ. Κύπρου για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας και για τη χειραγώγηση των τιμών των μετοχών.
Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή σύσκεψη, ο Κ. Κληρίδης υπογράμμισε πως η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης και αναμένεται πολύ σύντομα, ενδεχομένως και πριν από το τέλος του έτους, να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Ας σημειωθεί πως ανάλογες έρευνας θα πραγματοποιηθούν και για τις υπόλοιπες κυπριακές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης