Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με Grexit – Ντροπή σας ανεύθυνοι έλληνες πολιτικοί, ποδοπατήσατε το εθνικό συμφέρον

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με Grexit – Ντροπή σας ανεύθυνοι έλληνες πολιτικοί, ποδοπατήσατε το εθνικό συμφέρον
Το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος, κατώτερο, μικρό, λίγο....οδηγεί και πάλι την χώρα στο αδιέξοδο
Το Grexit επανήλθε σαν ορολογία....αλλά δεν θα υπάρξει Grexit, η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ.
Μετά από 2,5 χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, μετά από μια ιστορικών διαστάσεων εσωτερική υποτίμηση μετά από ένα σοκ συστημικού χαρακτήρα σε κοινωνία και οικονομία, το Grexit δηλαδή ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι πάλι εδώ.
Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν γιατί αυτή η χώρα χρεοκόπησε, το πολιτικό σύστημα στηρίζεται σε πήλινα πόδια, μετριότητες πολιτικοί, ανεύθυνοι, επιπόλαιοι ρισκάρουν τα πάντα όχι για το εθνικό συμφέρον αλλά για το κομματικό.
Μετά από 40 δισεκ. μείωση του χρέους ή -26% του ΑΕΠ
Μετά από 74 δισεκ. μείωση καταθέσεων
Μετά από ζημία 38 δισεκ. στις τράπεζες από το PSI.
Μετά από ζημία τουλάχιστον 55 δισεκ. από νέα ΝPLs στα δάνεια
Μετά από μείωση εισοδημάτων και υπερφορολόγησης περίπου 12 δισεκ.
Δηλαδή μετά από μια σωρευτική ζημία για την Ελλάδα και την κοινωνία 210-220 δισεκ. ευρώ περισσότερο δηλαδή από το συνολικό ΑΕΠ….το Grexit είναι εδώ.
Οι χθεσινές δηλώσεις Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το Grexit θα επανέλθει αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία….ήταν εθνικά επιζήμια.
Η Ελλάδα από την περίοδο της χρεοκοπίας, δεν πέρασε στην περίοδο του success story, του θετικού ρυθμού ανάπτυξης, δεν πέρασε στην φάση της ομαλότητας;
Πως όλα αυτά θα καταρρεύσουν, απλά αν αλλάξει η διακυβέρνηση της Ελλάδος;
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός έχει τεράστιες ηθικές ευθύνες, η άκρως αποτυχημένη πρωτοβουλία για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο...οδήγησε την Ελλάδα εκτός αγορών.
Η επιπόλαιη απόφαση να επισπευστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε συστημικό σοκ σε χρηματιστήριο και ομόλογα.
Επί Σαμαρά το χρηματιστήριο έφθασε στα υψηλά των 1378 μονάδων αλλά και επί Σαμαρά το χρηματιστήριο καταρρέει, επί Σαμαρά οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν στο 4,5% ή 3,5% με βάση τις λήξεις των ομολόγων αλλά και επί Σαμαρά εκτινάχθηκαν στο 10%.
Ο Σαμαράς διαβλέποντας ότι χάνει την εξουσία, ρισκάρει ακόμη και την τύχη της Ελλάδος και αυτό δεν συνάδει με τον προφίλ του συνετού πολιτικού που είχε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Τόσο σοβαρά είναι τα θεμέλια που έχτισε η διακυβέρνηση Σαμαρά που εντός 24 ωρών μπορούν όλα να καταρρεύσουν.
Στον βωμό του μικροπολιτικού και μικροκομματικού συμφέροντος δεν ρισκάρει να κινδυνολογήσει….δεν ρισκάρει να οδηγήσει σε κραχ το σύστημα…μόνο και μόνο για να πανικοβάλλει τους ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη, εκβιαστική, αντεθνική και προκλητική στάση που δεν συνάδει με το προφίλ του σοβαρού πολιτικού που θέλει να περάσει.
Ούτως ή άλλως ο Σαμαράς έχτισε πάνω στο credibility πάνω στην αξιοπιστία μέχρι που τα γκρέμισε όλα με το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο.
Για τις πολιτικές ευθύνες Σαμαρά, για την χρεοκοπημένη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την απαράδεκτη στάση του έναντι της Χρυσής Αυγής, θα αναφερθούμε άλλη στιγμή.
Ο Σαμαράς από πολιτικός που κέρδισε την εμπιστοσύνη των αγορών, κατέληξε σε πολιτικό που προκαλεί χάος στις αγορές.
Η δήλωση Σαμαρά για Grexit ήταν επικίνδυνη, επιπόλαιη, απαράδεκτη, προσβάλλει κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα.
Και ενώ ο Σαμαράς, τώρα που καταρρέει απέδειξε ότι είναι πολιτικός της σειράς όχι ηγέτης, όχι ο πολιτικός που θα προτάξει το εθνικό συμφέρον και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο.
Οι δηλώσεις τρικυμία εν κρανίω του ΣΥΡΙΖΑ, για το ευρώ, για τα ATMs των τραπεζών ή για την δίμηνη παράταση του μνημονίου έχουν προκαλέσει επίσης μεγάλη αναστάτωση και πανικό στις αγορές.
Οι διεθνείς επενδυτές βλέπουν ένα Σαμαρά που πλέον δεν εμπιστεύονται και ένα ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη το θεωρούν επικίνδυνο κόμμα....
Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, χρεοκόπησε και δυστυχώς κινδυνεύει να παρασύρει στην χρεοκοπία – την πραγματική – και τον ελληνικό λαό που έκανε θυσίες τόσα χρόνια γιατί κάποιοι ψεύτες πολιτικοί του είπαν…κάνε θυσίες σήμερα για να έρθουν καλύτερες ημέρες αύριο.
Τα έσχατα γεγονότα η κατάρρευση του χρηματιστηρίου μέσα σε ελάχιστες συνεδριάσεις χάθηκαν 18-19 δισεκ. χρηματιστηριακής αξίας και η κατάρρευση των τιμών των ομολόγων εκτοξεύοντας αποδόσεις στο 10% και CDS ασφάλιστρα έναντι ρίσκου χώρας στις 1000 μονάδες, αποδεικνύουν ότι οι αγορές ήραν την εμπιστοσύνη τους από την Ελλάδα.
Πολύ εύκολα μπορούν να στείλουν τις αποδόσεις των ομολόγων στο 15% με 18%, το χρηματιστήριο στις 500-600 μονάδες και την τύχη της Ελλάδος στον γκρεμό.
Θεωρούν την Ελλάδα αναξιόπιστη χώρα, θεωρούν την Ελλάδα επικίνδυνη για την διεθνή τάξη πραγμάτων, θεωρούν την Ελλάδα δημόσιο κίνδυνο, θεωρούν την Ελλάδα αποτυχημένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Η πολιτική Σαμαρά απέτυχε παταγωδώς και η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει πριν καν εφαρμοστεί.
Η Ελλάδα του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος….καταρρέει και μαζί παίρνει και τις θυσίες 3-4 ετών των ελλήνων πολιτών.
Φθάνει, ως εδώ προκαλέσατε μεγάλη ζημία στα εθνικά συμφέροντα.
Αν δεν κατανοήσετε τις δυνάμεις των αγορών η Ελλάδα θα βρεθεί στην κυριολεξία στο δίλημμα Grexit.
Δεν είναι δυνατό το 2011, η παγκόσμια κοινωνία να ασχολείται με την χρεοκοπία της Ελλάδος και το 2014 η παγκόσμια κοινωνία να ασχολείται πάλι….με τον κίνδυνο νέας χρεοκοπίας της Ελλάδος.
ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ και πάλι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει την αποτυχία σας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ούτε Grexit θα υπάρξει στην Ελλάδα, ούτε bank run, ούτε καταστροφές.
Η ανόητη κινδυνολογία όμως....μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης