Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συγκέντρωσε 24 εκατ από το ομολογιακό η MIG αλλά διαθέτει πάνω από 300 εκατ ευρώ

tags :
  Συγκέντρωσε 24 εκατ από το ομολογιακό η MIG αλλά διαθέτει πάνω από 300 εκατ ευρώ
(upd)Το ποσό των 24 εκατ ευρώ συγκέντρωσε από το ομολογιακό δάνειο η MIG που αντιστοιχεί στο 6% του αρχικού στόχου που ήταν στα 402 εκατ ευρώ.
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας συμμετείχαν 1.249 δικαιούχοι  δικαιωμάτων προτίμησης με την καταβολή συνολικού ποσού 24.070.774,68 ευρώ (ποσοστό 6% περίπου).
Η MIG δίνει παράταση περίπου 3-4 εργάσιμων ημερών ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετά μάλιστα από την καταβολή συμπληρωματικών στοιχείων που ζήτησαν οι αρμόδιες αρχές λόγω του deal με την Olympic Air.
Με μια πρώτη ανάγνωση μια εταιρία βάζει στόχο να εκδώσει ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές 402 εκατ ευρώ και συγκεντρώνει 24 εκατ ευρώ προκαλεί απορία.
Με βάση όμως ασφαλείς πληροφορίες του www.bankingnews.gr που προέρχονται από βασικούς μετόχους φαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 300 εκατ ευρώ από τα αδιάθετα.
Στέλεχος της  MIG απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία και παρέπεμψε στην ανακοίνωση.
Ωστόσο το www.bankingnews.gr επιμένει ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 300 εκατ ευρώ και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν συγκεντρωθεί και τα 402 εκατ ευρώ του στόχου.
Επίσης πάντα με την ίδια πηγή θα υπάρξουν μετοχικές μεταβολές στην MIG καθώς το Dubai Investment Group που ελέγχει το 17% της MIG δεν άσκησε έως τώρα τα δικαιώματα του και ως εκ τούτου κατά την διαδικασία μετατροπής το ποσοστό του θα υποχωρήσει από το 17% στο 14%.
Η MIG με τα κεφάλαια που συγκεντρώνει θα καλύψει ανάγκες ρευστότητας και το κυριότερο επενδυτικά σχέδια που επιδιώκει να υλοποιήσει.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης