Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσέξτε τις «σειρήνες» - Οι διαρροές ότι θα τα βρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…παρέσυραν τους ξένους και οδήγησαν σε επικίνδυνη άνοδο

Προσέξτε τις «σειρήνες» - Οι διαρροές ότι θα τα βρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…παρέσυραν τους ξένους και οδήγησαν σε επικίνδυνη άνοδο
Το επόμενο διάστημα οι επενδυτές να είναι πολύ προσεκτικοί στις πολιτικές σειρήνες που θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν....
Επενδυτές προσέξτε, προσέξτε πολύ τις διαρροές, τις προσδοκίες που σκόπιμα καλλιεργούνται.
Ο πολιτικός θα κοιτάξει το ιδιοτελές συμφέρον του και θα κινηθεί όχι με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα αλλά την ατομική του σταθερότητα.
Επενδυτές προσέξτε για τους επόμενους 3 μήνες θα ακούσετε και θα δείτε πολλά και πρέπει να είστε απόλυτα προσεκτικοί στις κινήσεις σας.
Επενδυτές ο πολιτικός ρισκάρει την θέση του και εσείς ρισκάρετε τις περιουσίες σας.
Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί αυτό που συνέβη το τελευταίο διήμερο ήταν μια πλασματική άνοδος.
Την ώρα που κάποιοι διέρρεαν στο εξωτερικό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συμφωνήσουν για πρόεδρο της δημοκρατίας και θα προσδιορίσουν τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, την ώρα που κάποιοι ξένοι πίστεψαν και παρασύρθηκαν από αυτό το σενάριο….η πολιτική πραγματικότητα ήρθε να τα διαψεύσει όλα αυτά τα μυθεύματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να πάει κόντρα στην ΝΔ, έχει κάθε λόγο να εναντιωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης και το κυριότερο δεν έχει κανένα λόγο να συνεργαστεί για οποιαδήποτε θέμα με την ΝΔ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να αναρριχηθεί στην εξουσία.
Όμως για δύο ημέρες αυτό το σενάριο αποτέλεσε αφορμή ώστε ξένοι και έλληνες να παρασυρθούν.
Βέβαια ρόλο για την μεγάλη άνοδο αλλά με μέτριο όγκο και τζίρο έπαιξε ότι σημειώθηκε short covering δηλαδή επενδυτές έκλεισαν short θέσεις.
Το ελληνικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε εντυπωσιακά το τελευταίο διήμερο….λόγω πολιτικής σπέκουλας.
Το παράδοξο είναι ότι το χρηματιστήριο ενισχυόταν….και τα ελληνικά ομόλογα επιδεινώνονταν με την 10ετία να φθάνει στο 8,17%.
Η κατάσταση στην αγορά ομολόγων αποδεικνύει ότι η κατάσταση παραμένει εξόχως επικίνδυνη για την Ελλάδα και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην πολιτική σπέκουλα και στις σειρήνες.
Οι πληροφορίες μας που εκτιμούμε ότι είναι αξιόπιστες αναφέρουν ότι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας δεν υπάρχουν.
Δεν υπάρχουν 180 βουλευτές.
Το βασικό σενάριο θέλει η Ελλάδα να οδηγείται σε εκλογές.
Οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ειδικά τις επόμενες εβδομάδες να είναι επιφυλακτικοί και καχύποπτοι σε ότι διαρρέεται από πολιτικούς κύκλους.
Στις αγορές μπορεί αν έχουμε εμπιστοσύνη, στους πολιτικούς όχι αυτό είναι γεγονός…όμως μερικές φορές τα ψεύτικες διαρροές των πολιτικών μπορεί να παραπλανήσουν το επενδυτικό κοινό.
Επενδυτές προσέξτε η πτώση στο χρηματιστήριο δεν έχει τελειώσει.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης