Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Κύπρου: Ολοκλήρωσε την πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τρ. Κύπρου: Ολοκλήρωσε την πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Αγοράστριες είναι η Mars Capital Finance Limited και η Camael Mortgages Limited
Την πώληση του δανειακού χαρτοφυλακίου της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Mars Capital Finance Limited, που εξειδικεύεται στην παροχή και διαχείριση στεγαστικών δανείων και υπόκειται στην εποπτεία του Financial Conduct Authority του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στην Camael Mortgages Limited (οι «Αγοραστές»), ολοκλήρωσε η Τράπεζα Κύπρου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 18ης Σεπτεμβρίου 2014, το χαρτοφυλάκιο αποτελείται, ως επί το πλείστον, από δάνεια εξασφαλισμένα με κατοικίες και εμπορικά ακίνητα (το «Δανειακό Χαρτοφυλάκιο»).
Η συναλλαγή αυτή θα ενισχύσει τη ρευστότητα του Συγκροτήματος και θα έχει μικρή θετική επίδραση στο Κεφάλαιο Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1[1] λόγω της μείωσης στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.
Η πώληση του δανειακού χαρτοφυλακίου είναι σύμφωνη με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος και εμπίπτει στη στρατηγική του για απομόχλευση μέσω της πώλησης μη κύριων δραστηριοτήτων και επικέντρωσής του σε κύριες αγορές και, παράλληλα, την ενίσχυση της ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης