Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το πανηγύρι της ανατιμητικής κερδοσκοπίας θα ολοκληρωθεί μέχρι να κλείσουν τα short όσα hedge funds πόνταραν σε μεγάλες ΑΜΚ στις τράπεζες

Το πανηγύρι της ανατιμητικής κερδοσκοπίας θα ολοκληρωθεί μέχρι να κλείσουν τα short όσα hedge funds πόνταραν σε μεγάλες ΑΜΚ στις τράπεζες
Τα stress tests θα ξεπεραστούν....και η αγορά θα στραφεί γρήγορα στο κυρίαρχο πρόβλημα...πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015 ή όχι;
Από τα ιστορικά χαμηλά των 852 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο έχει ανακάμψει σημειώνοντας κέρδη +16% με +17% με προοπτική τις 1020 και στο βέλτιστο σενάριο στις 1050 μονάδες με τεχνικούς όρους.
Ωστόσο το πανηγύρι της ανατιμητικής κερδοσκοπίας θα ολοκληρωθεί μέχρι να κλείσουν τις short θέσεις όσα hedge funds πόνταραν σε μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες ενόψει των stress tests.
Με νέο δεδομένο ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι πολύ μικρές 500-800 εκατ αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους είναι προφανές ότι το πανηγύρι της ανατιμητικής κερδοσκοπίας θα συνεχιστεί.
Στρατηγικά όσο το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται κάτω από τις 1200 μονάδες, το ράλι υπερβολής απλά θα αποτελεί ανοδική διόρθωση σε ένα καθαρά καθοδικό κανάλι.
Αυτά είναι τεχνικά.
Στα πρακτικά.
Το ράλι υπερβολής που καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν ενοχλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το θεσμικό όργανο που λειτουργεί καθ’ υπόδειξη.
Όταν υποχωρεί το χρηματιστήριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενεργοποιείται ως προστάτης δήθεν των κατατρεγμένων επενδυτών.
Όταν καταγράφει υπερβολικές ανόδους, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προφανώς είναι απούσα.
Η μοιρολατρία και τα φοβικά σύνδρομα διέπουν δυστυχώς τον θεσμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Επαναφέρουμε το ερώτημα.
Το πανηγύρι της ανατιμητικής κερδοσκοπίας θα ολοκληρωθεί μέχρι να κλείσουν τα short όσα hedge funds πόνταραν σε μεγάλες ΑΜΚ στις τράπεζες.
Με την πρόσφατη άνοδο περίπου 16% με 17% μεγάλο μέρος των short έχει κλείσει ωστόσο με την επίσημη ανακοίνωση των stress tests στις 26 Οκτωβρίου και ίσως για λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί η άνοδος υπερβολής.
Κλειδί για την πορεία της αγοράς θα είναι αν κάποια ή κάποιες από τις 4 τράπεζες ανακοινώνουν προαιρετικές αυξήσεις κεφαλαίου.
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Δεν αποκλείεται δηλαδή μια τράπεζα να περάσει τα stress tests αλλά να υλοποιήσει μια μικρής κλίμακας αύξηση κεφαλαίου αλλά ακόμη δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.
Δυστυχώς ήδη ορισμένοι έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν σενάρια υπεραισιοδοξίας, ωστόσο οι υπερβολές της πτώσης που προκλήθηκαν από τα άτυχα σχέδια της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τα μνημόνια και οι υπερβολές της ανόδου που συντελούνται δεν είναι καλοί σύμμαχοι για την χρηματιστηριακή αγορά.

Η άποψη μας

Μετά την ολοκλήρωση του ανοδικού κύματος το ελληνικό χρηματιστήριο θα τεθεί σε διακύμανση.
Ωστόσο θα επαναλάβουμε ότι αν η Ελλάδα πάει σε εκλογές τον Μάρτιο του 2015, οι εκλογές θα διεξαχθούν με χρηματιστήριο στις 600-550 μονάδες.
Αν αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015, τότε το 2015 θα είναι μια πολύ καλή χρηματιστηριακή χρονιά.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης