Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί έσπευσε να διαψεύσει ο Στουρνάρας την εμπλοκή του στη διαπραγμάτευση του χρέους - Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοιχτές εκκρεμότητες με τον διοικητή της ΤτΕ

Γιατί έσπευσε να διαψεύσει ο Στουρνάρας την εμπλοκή του στη διαπραγμάτευση του χρέους - Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοιχτές εκκρεμότητες με τον διοικητή της ΤτΕ
Ο Στουρνάρας για να μην ρίξει περαιτέρω λάδι στη φωτιά στις σχέσεις του με το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατά χαμηλούς τόνους και να εμφανίζεται ως θεσμικός παράγοντας
Γιατί έσπευσε να διαψεύσει ο Στουρνάρας την εμπλοκή του για τη διαπραγμάτευση του χρέους;
Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την παρουσία του Στουρνάρα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είχε αναφερθεί από πλειάδα μέσων, ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει άμεση εμπλοκή στο μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Επισήμως διαρρέεται ότι οι συναντήσεις Σαμαρά – Στουρνάρα αλλά και η συμμετοχή του στις ευρύτερες διαπραγματεύσεις με την τρόικα σχετίζονται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο, όπως NPLs, ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια.
Ωστόσο, η σπουδή του Γ. Στουρνάρα να διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις για το χρέος σχετίζονται… με το ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγείρει μείζον πολιτικό θέμα για το πρόσωπο του Στουρνάρα, με ενδεχόμενο ακόμη όταν έρθει στην εξουσία να κινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του.
Ο Στουρνάρας λοιπόν δεν θέλει να «προκαλεί» το ΣΥΡΙΖΑ, όταν γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να το θέσουμε απλά ο Στουρνάρας για να μην ρίξει περαιτέρω λάδι στη φωτιά στις σχέσεις του με το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατά χαμηλούς τόνους και να εμφανίζεται ως θεσμικός παράγοντας και όχι ως ρυθμιστής των κρίσιμων ζητημάτων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης