Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι αμερικανικοί οίκοι βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ - Η Goldman Sachs από το 2012 διατηρεί επαφές ενώ και η J P Morgan τα γυρνάει

Οι αμερικανικοί οίκοι βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ - Η  Goldman Sachs από το 2012 διατηρεί επαφές  ενώ και η J P Morgan τα γυρνάει
Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ....
Μια τεράστια σημαντική, σημειολογική και βαρύνουσας σημασίας πολιτική  μεταστροφή σημειώνεται στους κόλπους των ξένων οίκων σε σχέση με τον ΣΡΥΙΖΑ.
Από ένα αναρχικό, επικίνδυνο αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα με βάση τις τελευταίες αναλύσεις των ξένων οίκων.
Ορισμένοι επενδυτικοί οίκοι όπως η Goldman Sachs από το 2012 διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλές φορές έχουν υπάρξει συναντήσεις μεταξύ της Goldman Sachs και πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τους παροικούντες στην Αθήνα, είναι γνωστό ότι η Goldman Sachs ένας από τους προπομπούς της αμερικανικής οικονομικής διπλωματίας, διατηρεί καλές σχέσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως δεν είναι μόνο ο ρόλος της Goldman αλλά γενικώς οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες κυρίως η J P Morgan, Morgan Stanley και Bank of America Merrily Lynch έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες ώστε να εντείνουν τις επαφές τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές, προσεχώς θα υπάρξουν εκθέσεις αμερικανικών οίκων για τις πολιτικές εξελίξεις, που ουσιαστικά θα δείχνουν ότι οι αμερικανοί δίνουν το πράσινο φως σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά ο ρόλος της J P Morgan έχει ενδιαφέρον λόγω των δεσμών που διατηρούν ή διατηρούσαν στελέχη της J P Morgan με την κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι αμερικανοί δεν έχουν εγκαταλείψει τον Σαμαρά αλλά είναι ξεκάθαρο ότι προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και τράπεζες όπως RBS και UBS θα παρουσιάζουν προσεχώς εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα φωτογραφίζοντας την αριστερή διακυβέρνηση.
Οι ξένοι οίκοι και το άκρως ενδιαφέρον, οι αμερικανικοί οίκοι φαίνεται να προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του οικονομικού επιτελείου έχουν ζητήσει να έχουν επαφές και με τις αμερικανικές τράπεζες και οι πρώτες που έχουν υλοποιηθεί πραγματοποιούνται σε καλό – όχι σε ενθουσιώδες – αλλά σε καλό κλίμα.
Οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι λοιπόν…αρχίζουν να βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης