Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στα 40 χρόνια της ΝΔ…ο Α. Σαμαράς μίλησε για πολλά….αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε πως η ΝΔ του 45,36% του 2004 βρίσκεται στο 22%;

Στα 40 χρόνια της ΝΔ…ο Α. Σαμαράς μίλησε για πολλά….αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε πως η ΝΔ του 45,36% του 2004 βρίσκεται στο 22%;
Στην επέτειο για τα 40 χρόνια της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς ο αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων προανήγγελλε μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 26% στο 15% και στα φυσικά πρόσωπα από το 42% στο 33%.
Αν και επικεντρώθηκε στην στρατηγική της επόμενης ημέρας και αναφέρθηκε στις συνιστώσες του χάους φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε κατάπληξη  το γεγονός ότι ως αρχηγός της ΝΔ δεν έκανε ούτε μια αυτοκριτική γιατί το κόμμα όχι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ράλλη, του Αβέρωφ ή του Μητσοτάκη, αλλά του Κώστα Καραμανλή το 2004 συγκέντρωσε 45,36% ή 3,35 εκατ ψήφους και το 2014 με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που είναι πιο αντιπροσωπευτικά καθώς δείχνουν την πραγματική εικόνα κάθε πολιτικής δύναμης η ΝΔ έχει υποχωρήσει στο 22% ή 1,29 εκατ ψήφοι.
Η ΝΔ έχασε σε ποσοστό το 50% της εκλογικής της δύναμης και περίπου 2,06 εκατ ψήφους.
Αυτό ονομάζεται κομματική τραγωδία.
Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν έκανε την παραμικρή αυτοκριτική θεωρώντας ότι όλα βαίνουν καλώς και όλα θα πρέπει να αποδοθούν στην εθνική οικονομική καταστροφή και τα μνημόνια….τα οποία η Ελλάδα υπηρέτησε και για τα οποία η Ελλάδα καυχάται ότι συντόμως θα βγει από αυτά.
Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν έκανε καμία κριτική για το γεγονός ότι στους κόλπους της ΝΔ δεν υπάρχει η παραδοσιακή δεξιά.
Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν έκανε καμία αυτοκριτική για το εγκληματικό λάθος να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια και έχει μόνο μια στρατηγική πώς να συντηρείται στην εξουσία.
Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν έκανε καμία αυτοκριτική για τις αιτίες της συρρίκνωσης του κόμματος αλλά και της επερχόμενης ήττας που προδιαγράφεται;
Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά αντιπροσωπεύει το 1/5 του ελληνικού λαού και άλλοτε αντιπροσώπευε το ½ του ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχουν ευθύνες στις ηγεσίες για την ήττα και την δραματική πολιτική και ιδεολογική συρρίκνωση της ΝΔ;
Καμία αυτοκριτική από τον Αντώνη Σαμαρά για το πώς η ΝΔ έχει καταντήσει ένα κόμμα του 20% με 22% στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Κατά τα άλλα η επέτειος της ΝΔ για τα 40 χρόνια εξελίχθηκε άριστα.
Αφού αποσιωπήθηκαν τα ουσιώδη, η επιχειρηματολογία επικεντρώθηκε στο μνημόνιο που εγκαταλείπουμε και….ορισμένοι συνεχίζουν ακόμη να ζουν με ψευδαισθήσεις.
Η ΝΔ του παρελθόντος ήταν ένα δεξιό κόμμα με αρχές και αξίες, μετεξελίχθηκε σε κεντροδεξιό και κατέληξε σε ένα συνονθύλευμα υμνητών της εξουσίας, των μνημονίων χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο.
Η ήττα που έρχεται θα είναι πολύ επώδυνη για την ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης