Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Capital Intelligence: Αναβαθμίζει σε B- από C+ προηγουμένως την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου - Παραμένουν οι προκλήσεις

tags :
Capital Intelligence: Αναβαθμίζει σε B- από C+ προηγουμένως την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου - Παραμένουν οι προκλήσεις
Σαφέστερη εικόνα μετά τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη Οκτωβρίου
Σε B- από C+ προηγουμένως, αναβάθμισε την Τρ. Κύπρου ο οίκος αξιολόγησης Capital Intelligence, αποτιμώντας την κεφαλαιακή βελτίωση της τράπεζας, την ανάκαμψη στα λειτουργικά και καθαρά κέρδη, καθώς και την επίτευξη καλής προόδου στην εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
Σύμφωνα με την Capital Intelligence, μπορεί να υπήρξε αναβάθμιση της χρηματοπιστωτικής θέσης (Financial Strength Rating) ωστόσο σαφέστερη εικόνα θα έχουμε όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη Οκτωβρίου.
Στις προκλήσεις, η Capital Intelligence εντάσσει την χαμηλή ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και την πολύ περιορισμένη ρευστότητα.
Η εξάρτηση της τράπεζας από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος αναμένεται να συνεχίσει μια καθοδική πορεία, παραμένει ωστόσο σε υψηλό επίπεδο.
Τέλος, όπως σημειώνεται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την προοπτική της κυπριακής οικονομίας επηρεάζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό και την αξιολόγηση της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης