Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Κύπρου: Προχωρά η δεύτερη φάση της αύξησης κεφαλαίου - Προς διάθεση μετοχών αξίας 100 εκατ. ευρώ στους μικρομετόχους

tags :
Τρ. Κύπρου: Προχωρά η δεύτερη φάση της αύξησης κεφαλαίου - Προς διάθεση μετοχών αξίας 100 εκατ. ευρώ στους μικρομετόχους
Στόχος είναι η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου
Προχωρά η δεύτερη φάση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, η Τράπεζα Κύπρου κατέθεσε ήδη στην Επιτροπή για έγκριση, το ενημερωτικό δελτίο, που αφορά στη δεύτερη φάση της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου.
Η δεύτερη φάση της έκδοσης αφορά στη διάθεση σε μικρομετόχους (retail investors) μετοχών 100 εκατ. ευρώ.
Η Επιτροπή θα προσπαθήσει να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο, έτσι ώστε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε η Δημ. Καλογήρου.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις.
Στις 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση και η ανοιχτή προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου.
Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης και της ανοικτής προσφοράς, η Τράπεζα Κύπρου θα προβεί σε δημόσια προσφορά για μέχρι €100.000.000 νέες συνήθεις μετοχές για υποβολή αιτήσεων από υφιστάμενους μετόχους (εξαιρουμένων αυτών που συμμετείχαν στην τοποθέτηση εκτός και αν ήταν υφιστάμενοι μέτοχοι πριν την τοποθέτηση), στην τιμή των 0,24 ευρώ.
Tην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ είχε εγκρίνει η έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου που είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου.
Στόχος της αύξησης κεφαλαίου είναι να ενισχύσει η Τρ. Κύπρου τα βασικά ίδια κεφάλαια της από 10,6% που είναι σήμερα στο 15,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης