Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατική Τράπεζα «κρύβουν» ύποπτα δάνεια πρώην τραπεζιτών; - Με κυρώσεις απειλεί ο Γενικός Εισαγγελέας

Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατική Τράπεζα «κρύβουν» ύποπτα δάνεια πρώην τραπεζιτών; - Με κυρώσεις απειλεί ο Γενικός Εισαγγελέας
Δάνεια πρώην τραπεζιτών κρύβουν οι κυπριακές τράπεζες και αρνούνται να συνεργαστούν με την εισαγγελία
Εμπόδια στις αστυνομικές έρευνες βάζουν με τη στάση τους βάζουν η Τράπεζα Κύπρου και η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, που εδώ και μήνες δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα της αστυνομίας να παραδώσουν στοιχεία για ύποπτα δάνεια πρώην στελεχών τους, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτης».
Όπως αναφέρει, πρόκειται για τα δάνεια πρώην τραπεζιτών τα οποία θεωρούνται ύποπτα και βρίσκονται υπό διερεύνηση από την ανακριτική ομάδα της αστυνομίας για το οικονομικό έγκλημα.
Για τα δάνεια αυτά έκανε πρόσφατα τις προειδοποιήσεις ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, απειλώντας με κυρώσεις τις τράπεζες.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, εδώ και μήνες η ανακριτική ομάδα ζήτησε γραπτώς, με την επίδοση διαταγών προς την Τράπεζα Κύπρου καθώς και την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, να τους παραχωρηθούν όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν δάνεια που έλαβαν τα τελευταία χρόνια στελέχη των εν λόγω τραπεζών καθώς και της Λαϊκής Τράπεζας.
Τα δάνεια αυτά έλαβαν, κυρίως, μέλη των διοικητικών συμβουλίων, μεγαλομέτοχοι και ανώτατα διευθυντικά στελέχη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Τα στοιχεία δεν παραδόθηκαν ακόμη στην ανακριτική ομάδα, εξ ου και ο Κώστας Κληρίδης μίλησε την περασμένη βδομάδα για καθυστερήσεις και έβαλε μπροστά την απειλή κυρώσεων προς τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης