Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική Τράπεζα: Δεν αναμένει εκπλήξεις από τα stress tests της ΕΚΤ – Σύμβουλος η Rothschild για ενδεχόμενη ΑΜΚ

Ελληνική Τράπεζα: Δεν αναμένει εκπλήξεις από τα stress tests της ΕΚΤ – Σύμβουλος η Rothschild για ενδεχόμενη ΑΜΚ
Δεν έχουν καταλήξει σε ονόματα για την πλήρωση της θέσης του CEO στην Ελληνική Τράπεζα
Δεν αναμένει εκπλήξεις από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) η Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με την πρόεδρο Ειρένα Γεωργιάδου.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, τόνισε:
«Έχουμε επαφές, τόσο με την κεντρική τράπεζα, όσο και με την ΕΚΤ.
Η Ελληνική Τράπεζα δεν αναμένει εκπλήξεις από τα stress test. Αναμένουμε ότι μέχρι αρχές αυτού του μήνα θα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα και θα έχουμε περισσότερη ορατότητα ως προς το τελικό νούμερο το οποίο δεν θα είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η τράπεζα έχει προσλάβει το διεθνή οίκο Rothschild, ο οποίος μας συμβουλεύει για πιθανή αύξηση κεφαλαίου».
Σύμφωνα με την Ε. Γεωργιάδου, το ποσό που ενδεχομένως να προκύψει από μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου θα αφορά χρήματα τα οποία θα βάλουν μέσα κυρίως οι υφιστάμενοι μέτοχοι, αλλά και νέοι, για ανάπτυξη της τράπεζας.
Όσον αφορά την πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου, μετά την αποχώρηση του Μάκη Κεραυνού, η πρόεδρος του ΔΣ τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο που έχουμε μπροστά μας ονόματα υποψηφίων».
«Δεν έχουμε επίσης ειδική προτίμηση σε ξένο και σίγουρα δεν θα μας ενοχλούσε αν ο νέος CEO θα είναι κύπριος» παρατήρησε.
«Οι οδηγίες που έχουμε δώσει στους συμβούλους οι οποίοι μας βοηθούν με την εξεύρεση του νέου CEO είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης