Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς πώληση προβληματικά assets ύψους 1,72 τρισ. δολαρίων από ευρωπαϊκές τράπεζες - Γιγαντιαία η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων

Προς πώληση προβληματικά assets ύψους 1,72 τρισ. δολαρίων από ευρωπαϊκές τράπεζες - Γιγαντιαία η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων
Η πώληση των επισφαλών στοιχείων του ενεργητικού θα απελευθερώσει πόρους για τις τράπεζες
Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι περίπου 1,72 τρισ. δολάρια πρόκειται να πουληθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης μεταφέρουν επισφαλή δάνεια και μη αποδοτικές επενδύσεις σε επιχειρησιακές τους μονάδες που πρόκειται να πωληθούν.
Οι κινήσεις έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, εν μέσω ρυθμιστικών πιέσεων, αλλά και έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος.
Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με το πρακτορείο έχουν αυξηθεί κατά 65% από το τέλος του 2013 και ξεπερνούν το 1,72 τρισ. δολάρια.
Υπό αυτό το πλαίσιο, η πώληση των επισφαλών στοιχείων του ενεργητικού θα απελευθερώσει πόρους για τις τράπεζες τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν τις χορηγήσεις τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αυστηρότερος ρυθμιστικός έλεγχος έχει ωθήσει τα πιστωτικά ιδρύματα να παραδεχθούν ότι πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν.
Με τον "καθαρισμό" των χαρτοφυλακίων, ο τραπεζικός κλάδος θα καταφέρει να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της οικονομίας, σε μία κρίσιμη στιγμή μάλιστα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη είναι πολύ αργή και αναιμική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης