Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αλυσιδωτές εξελίξεις - Αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της δηλώνει η Espirito Santo International, μέτοχος της Banco Espirito Santo

Αλυσιδωτές εξελίξεις - Αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της δηλώνει η Espirito Santo International, μέτοχος της Banco Espirito Santo
Aίτηση προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η Espirito Santo International
(upd2)Αλυσιδωτές είναι οι τραπεζικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, καθώς η Espirito Santo International - εκ των μετόχων της Banco Espirito Santo - δήλωσε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της.
Ειδικότερα, η Espirito Santo International δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της, καταθέτοντας αίτημα για προστασία από τους πιστωτές της. H αίτηση κατατέθηκε στο Λουξεμβούργο, όπου η εταιρεία διαθέτει την έδρα της.
Σημειώνεται πως η Espirito Santo International είναι μια από τους μεγαλύτερους μετόχους της Banco Espirito Santo, της δεύτερης μεγαλύτερης πορτογαλικής τράπεζας.
Εντός της εβδομάδας, άλλωστε, ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η Rioforte, έτερη μέτοχος της Banco Espirito Santo, εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής ομολόγου, ύψους 897 εκ. ευρώ, προς την Portugal Telecom.
Σημειώνεται πως οι πιέσεις που ασκούνται στην πορτογαλική τράπεζα, εξαιτίας των κλυδωνισμών των μητρικών εταιρειών, είχαν οδηγήσει σε μία "μίνι" κρίση την ευρωπαϊκή περιφέρεια.  

Τι μετέδιδε την Πέμπτη 17 Ιουλίου το bankingnews.gr:
Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» των οίκων αξιολογήσεων προς την Banco Espirito Santo, καθώς η Standard & Poor’s υποβάθμισε σήμερα την πορτογαλική τράπεζα σε «Β-».
Ειδικότερα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε την Banco Espirito Santo σε «Β-» - δηλαδή κατά δύο βαθμίδες - λόγω της διατήρησης των κινδύνων της πορτογαλικής τράπεζας. Η υποβάθμιση αντανακλά, όπως εξηγεί η S&P, την αδυναμία αποπληρωμής ομολόγου, ύψους 847 εκ. ευρώ προς την Portugal Telecom. Το ομόλογο ανήκει στην Rioforte, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της Banco Espirito Santo. «Η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας έχει αποδυναμωθεί σημαντικά» αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης. Μάλιστα, εκτιμά πως οι παλινδρομήσεις τόσο της Espirito Santo Financial Group, μητρική της Banco Espirito Santo, όσο και της Rioforte θα μετατοπιστούν στην πορτογαλική τράπεζα.
Σημειώνεται πως η Rioforte ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές.
Άλλωστε, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την προηγούμενη εβδομάδα την Banco Espirito Santo κατά τρεις βαθμίδες - στο «Β3» - και την Espirito Santo Financial Group κατά δύο βαθμίδες - σε «Ca».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης