Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος δεν συζητήθηκε η τοποθέτηση Γ. Μουρμούρα ως υποδιοικητή - Στο επίκεντρο τα NPLs

Στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος δεν συζητήθηκε η τοποθέτηση Γ. Μουρμούρα ως υποδιοικητή - Στο επίκεντρο τα NPLs
Ο Γ. Μουρμούρας εδώ και περίπου 1-1,5 χρόνο προσπαθούσε να καταλάβει τη θέση του υποδιοικητή της ΤτΕ
(upd)Το πολυαναμενόμενο θέμα τοποθέτησης του Γ. Μουρμούρα ως υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το θέμα του διορισμού του νέου υποδιοικητή της ΤτΕ να συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Το συμβούλιο της ΤτΕ επικεντρώθηκε στα NPLs και στους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ο Στουρνάρας δεν συμφωνεί με την λύση της ΝΑΜΑ, πρόταση που προωθεί η τράπεζα Πειραιώς και εξετάζει το ΤΧΣ όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΤΧΣ Χ. Σκλαβούνης.
Ωστόσο η λύση της ΝΑΜΑ τύπου bad bank Ιρλανδίας θα ήταν βιώσιμη λύση.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Σήμερα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αν και δεν περιέρχεται στην ημερήσια διάταξη ο διορισμός υποδιοικητή ωστόσο το βασικό σενάριο είναι ότι θα προταθεί από την διοίκηση της ΤτΕ ο Γιάννης Μουρμούρας σύμβουλος του Σαμαρά για την θέση του υποδιοικητή σε αντικατάσταση της Λουρή.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Μουρμούρας εδώ και περίπου 1-1,5 χρόνο προσπαθούσε να καταλάβει τη θέση του υποδιοικητή της ΤτΕ και δεν αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που η Αν. Σακελλαρίου, η σημερινή CEO του ΤΧΣ, ουσιαστικά υπαναχώρησε από τη διεκδίκηση της θέσης υποδιοικητή της ΤτΕ.
Το συμβούλιο νομισματικής πολιτικής αποτελείται από τον πρόεδρο τον διοικητή Γ. Στουρνάρα και από 5 μέλη εκ των οποίων σε αυτή την φάση υπάρχουν 4 μέλη.
Ο Παπαδάκης ο υποδιοικητής, ο Πλασκοβίτης, ο Σταματόπουλος και ο Ταβλάς.
Στο Γενικό Συμβούλιο συμμετέχουν 13 μέλη που όμως λόγω της αποχώρησης της Λουρή πρώην υποδιοικήτριας της ΤτΕ έχουν απομείνει 12 μέλη.
Τόσο στο Γενικό Συμβούλιο όσο και στο συμβούλιο νομισματικής πολιτικής έχει απομείνει μια κενή θέση…

Πρώτη ενημέρωση: 07:31, Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης