Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πόρτο Καρράς - Οι υποψήφιοι αγοραστές του 2008 και του.... 2014 - Γιατί ο ιδρυτής του Ομίλου Κ. Στέγγος αρνείται να πουλήσει το συγκρότημα

Πόρτο Καρράς - Οι υποψήφιοι αγοραστές του 2008 και του.... 2014 - Γιατί ο ιδρυτής του Ομίλου Κ. Στέγγος αρνείται να πουλήσει το συγκρότημα
Tο Πόρτο Καρράς χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί και να αποφύγει την απαξίωση
Είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια που - επίσημα τουλάχιστον - η διοίκηση της Πόρτο Καρράς επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ξένους επενδυτές για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η πρώτη είχε γίνει το 2008 και η δεύτερη... σήμερα.
Μάλιστα, στην προ ημερών ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ομίλου τονίζει ότι "εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τoυ ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς...
Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι διενεργούνται συνομιλίες με περισσότερους φορείς που δραστηριοποιούνται στη σχετική αγορά - μεταξύ των οποίων και το επενδυτικό κεφάλαιο ακινήτων Hines - και εξετάζονται περισσότερα ενδεχόμενα".
Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: Αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί η εξαγορά του Πόρτο Καρράς; Θα μπορέσει η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής να βρει κοινό δρόμο αξιοποίησης με κάποιον επενδυτή;
Αρκετά δύσκολα, υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς, αναφέροντας μάλιστα ως βασικό λόγο το "δέσιμο" του ιδρυτή του Ομίλου  Κωσταντίνο Στέγγο με το Πόρτο Καρράς.
Άλλωστε πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνος ήταν και το 2008 που, λόγω των αντιρρήσεών του, τελικά δεν προχώρησε η πώληση του Πόρτο Καρράς στον υποψήφιο επενδυτή, αν και το τίμημα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το Πόρτο Καρράς χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί και να αποφύγει την απαξίωση.

Ο Κ. Στέγγος συνεχίζει να έχει τον τελευταίο λόγο
Ο Κωνσταντίνος Στέγγος ανήκει στην κατηγορία των αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών. Ιδιοκτήτης των κατασκευαστικών εταιρειών «Τεχνική Ολυμπιακή» και «Μοχλός» το 1999 προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το «Πόρτο Καρράς» η αξία του οποίου το 2010 ξεπερνούσε τα 450 εκατ. ευρώ και σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς το έχει αποτιμήσει στα 380 εκατ. ευρώ.
Το ξενοδοχείο του δεν μένει αλώβητο από την οικονομική κρίση ωστόσο ο ίδιος απορρίπτει προτάσεις πολλών εκατομμυρίων που δέχεται κατά καιρούς από ξένους επενδυτές.
Σημειώνεται πως το συγκρότημα του «Πόρτο Καρράς» περιλαμβάνει τρία ξενοδοχεία σε προνομιακή περιοχή που εκτείνεται από τη θάλασσα έως τους λόφους γύρω από τη μικρή μαρίνα, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες.
Γεννημένος στην Πάτρα, μετακόμισε στην Αθήνα το 1965 ιδρύοντας τη δική του εταιρεία χωματουργικών εργασιών στο Καλαμάκι, την οποία εισάγει στο Χρηματιστήριο το 1994. Κατορθώνει να δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο επιχειρήσεων ο οποίος και αποκόμισε κέρδη 111 δισ. δραχμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης