Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

World Bank - Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στον ανεπτυγμένο κόσμο - Ανθεκτικές οι αγορές στις γεωπολιτικές εντάσεις

World Bank - Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στον ανεπτυγμένο κόσμο - Ανθεκτικές οι αγορές στις γεωπολιτικές εντάσεις
Οι εισροές κεφαλαίων στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου θα ανέλθουν στο 5,6% του ΑΕΠ το 2014
Τον κώδωνα του κινδύνου για νέο γύρο αστάθειας στις αναδυόμενες αγορές κρούει η World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα), σε νέα, ειδική έκθεσή της που είδε το φως της δημοσιότητας.
Όπως τονίζεται στην εν λόγω έκθεση, οι συνθήκες χρηματοδότησης συνεχίζουν να εμφανίζονται ευνοϊκές για τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει την αύξηση των εισροών κεφαλαίων.
"Οι συνθήκες που επικρατούν στην τρέχουσα συγκυρία στις αγορές είναι ευνοϊκές για τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου", σημειώνει επίσης η Παγκόσμια Τράπεζα.
Όπως προσθέτει, οι διεθνείς αγορές έχουν επιδείξει σημαντικές αντοχές στις γεωπολιτικές εντάσεις που ταλανίζουν την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Παγκόσμια Τράπεζα, οι εισροές κεφαλαίων στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου θα ανέλθουν στο 5,6% του ΑΕΠ το 2014, για να μειωθούν όμως στο 5,4% το 2015 και στο 5,1% το 2016.
Ωστόσο οι αναλυτές της World Bank προειδοποιούν πως η ηρεμία στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν συνεπάγεται και ηρεμία στις αναδυόμενες αγορές...
"Οι προκλήσεις για τις αναδυόμενες αγορές παραμένουν... Δεν αποκλείεται νέος γύρος έντονης αστάθειας και μεταβλητότητας στο προσεχές μέλλον...", τονίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης