Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Lagarde (ΔΝΤ) - Η Ελλάδα επιστρέφει στα... πλεονάσματα - Σημαντική η πρόοδος στην Κύπρο - Υπαρκτός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού

tags :
Lagarde (ΔΝΤ) - Η Ελλάδα επιστρέφει στα... πλεονάσματα - Σημαντική η πρόοδος στην Κύπρο - Υπαρκτός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού
«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι υπονομεύουν την παγκόσμια ανάπτυξη»
Να μην εφησυχάσει κάλεσε την Ευρώπη, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, η οποία παρατηρεί το τελευταίο διάστημα φαινόμενα στασιμότητας…
Ειδικότερα, η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε την ανησυχία της για τον εφησυχασμό που επικρατεί στην Ευρωζώνη, μετά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Όσον αφορά την Ελλάδα, η C. Lagarde υπογράμμισε την επιστροφή της χώρας στα… πλεονάσματα, ενώ αναφερόμενη στην Κύπρο, εξήρε την πρόοδο της οικονομίας της.
Αναφερθείσα στις αναπτυγμένες οικονομίες, υποστήριξε πως υπάρχει σαφής κίνδυνος για την επί μακρόν διατήρηση του χαμηλού πληθωρισμού.
Παράλληλα, επισήμανε πως η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη, τονίζοντας πως οι αναπτυγμένες οικονομίες αναπτύσσονται με ποικίλους ρυθμούς.
«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι υπονομεύουν την παγκόσμια ανάπτυξη» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Βέβαια, υπογράμμισε πως παρά τη σαφή αδυναμία, η οικονομία έχει υπερβεί τα μεγάλα προβλήματα. Για τις ΗΠΑ, μάλιστα, αναμένει μία διεύρυνση της δυναμικής της οικονομίας, καθώς το θετικό momentum επιστρέφει.
Όσον αφορά τις αναδυόμενες αγορές, η C. Lagarde εκτίμησε πως παρέχουν μία ισχυρή δυναμική στην παγκόσμια ανάπτυξη, με τις χώρες της Ασίας μάλιστα, να συνιστούν το λαμπρότερο παράδειγμα.
Καταλήγοντας, η διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε πως η ανάπτυξη στην Λατινική Αμερική θα παραμείνει υποτονική και το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης