Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Άνοιγμα» Ευ. Βενιζέλου προς το… ΣΥΡΙΖΑ! - Να συμμετάσχει στη συλλογική εθνική ευθύνη - Απαιτείται μία κοινή γραμμή για το χρέος

«Άνοιγμα» Ευ. Βενιζέλου προς το… ΣΥΡΙΖΑ! - Να συμμετάσχει στη συλλογική εθνική ευθύνη - Απαιτείται μία κοινή γραμμή για το χρέος
Κάλεσμα συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξο, πλην της Χρυσής Αυγής
Άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να μετάσχει στη συλλογική εθνική ευθύνη.
Στα περιθώριο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέστησε αναγκαία την επανένωση του έθνους, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει στη συλλογική εθνική ευθύνη.
«Πρέπει να γίνει μια επιλογή, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε, υπό συνθήκες έντασης που αγγίζει τα όρια του συμβολικού εμφυλίου πολέμου, ή εάν θέλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που οδηγούν σε συναίνεση και συνεννόηση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε ένα κείμενο πέντε σημείων, η υλοποίηση των οποίων θα επιφέρει την άρδην αλλαγή του οικονομικού κλίματος.

- Συνεργασία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξο, πλην της Χρυσής Αυγής

- Συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

- Συμμετοχή της αντιπολίτευσης στο μακροχρόνιο δημοσιονομικό και μακροοικονομικό σχεδιασμό
«Ισχύει, πάντα, η πρότασή μου για τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, για τη σχέση μας με τους εταίρους, έστω και τώρα. Έχουμε, άλλωστε, να επιβεβαιώσουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους» επισήμανε επί του θέματος, φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ.

- Αλλαγή του εκλογικού νόμου
«Έχουμε να συζητήσουμε πολλά που αφορούν τον εκλογικό νόμο, τις αναγκαίες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και πρέπει να υπάρξει μια καθαρή συνεννόηση και εξήγηση, ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, που εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει τώρα, για το εάν υπάρχει περιθώριο συνταγματικής συναίνεσης ή όχι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

- Κοινή εξωτερική πολιτική
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Πρέπει να διασφαλιστεί η συνεργασία και η συλλογικότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών και των μελών της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλα τα εθνικά θέματα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης