Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αντ. Σαμαράς από το βήμα του ΣΕΒ - Ελπιδοφόρο το αύριο της ελληνικής οικονομίας - Η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη

Αντ. Σαμαράς από το βήμα του ΣΕΒ - Ελπιδοφόρο το αύριο της ελληνικής οικονομίας - Η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη
«Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για να μείνει»
Άκρως αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
«Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για να μείνει» επισήμανε χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός.
Ενώπιον μας προβάλλει ένα πολύ ελπιδοφόρο αύριο, πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι βάσεις γι' αυτό έχουν ήδη μπει.
Παράλληλα, έκανε λόγο για μία μακροχρόνια ανάπτυξη, καθώς  «εάν όμως κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε ακόμη καλύτερα».
«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά συζητάμε πλέον για το πώς θα πάμε μπροστά και όχι για το εάν θα υπάρχουμε αύριο,  εάν θα μείνουμε στο ευρώ» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ αλλά σχεδιασμένο δρόμο μεταρρυθμίσεων και διόρθωσης των αδικιών που έγιναν, διέτεινε, εξαίροντας την ανάγκη εξανθρωπισμού του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
«Δεν ξεχνώ τις μεγάλες προτεραιότητες που έχω θέσει. Η μείωση των φορολογικών βαρών είναι το πιο χειροπιαστό. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά δεν την παραπέμπουμε στις ελληνικές καλένδες» υπερθεμάτισε ενδεικτικά.
Παράλληλα, προανήγγειλε την ανακοίνωση ενός οδικού χάρτη για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια.
Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, κατέστησε σαφές πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν συνιστά απώλειες της δεδηλωμένης για την ελληνική κυβέρνηση. «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει ακυβερνησία. Απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία. Όμως στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία» πρόσθεσε εν συνεχεία, βάλλοντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκιαγραφώντας τους επόμενους στόχους της συγκυβέρνησης, κατέστησε αναγκαία την επιτάχυνση της ανάκαμψης αλλά και τη μείωση της ανεργίας κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ως τρίτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η νίκη του «τέρατος της γραφειοκρατίας». Επιζητούμε μια Ελλάδα όπου ο καθένας θα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει μια επιχείρηση σε  μια ημέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία την επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης