Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προεκλογική δικαστική αθλιότητα οι μεθοδεύσεις της κυπριακής δικαιοσύνης για τα προσωρινά διατάγματα κατά Α. Βγενόπουλου, Ευ. Μπουλούτα

Προεκλογική δικαστική αθλιότητα οι μεθοδεύσεις της κυπριακής δικαιοσύνης για τα προσωρινά διατάγματα κατά Α. Βγενόπουλου, Ευ. Μπουλούτα
H χειραγωγούμενη κυπριακή δικαιοσύνη συνεχίζει τις απαράδεκτες ενέργειες
Συνεχίζονται οι άθλιες μεθοδεύσεις της κυπριακής δικαιοσύνης σε βάρος των Α. Βγενόπουλου και Ευ. Μπουλούτα.
Η τελευταία απαράδεκτη κίνηση αφορά συγκεκριμένα προσωρινά διατάγματα παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων, τα οποία είχαν εκδοθεί τον Μάιο του 2013. Τελικά μετά από σειρά παράτασεων, τα μονομερή διατάγματα οριστικοποιήθηκαν σήμερα. Συνιστά ξεκάθαρη προεκλογική δικαστική αθλιότητα, αφού η εν λόγω απόφαση ήταν να εκδοθεί τη Δευτέρα, ωστόσο για λόγους εντυπώσεων εκδόθηκε τελικώς σήμερα.
Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη των άθλιων μεθοδεύσεων της χειραγωγούμενης κυπριακής δικαιοσύνης.
Τα εν λόγω διατάγματα αφορούν τη δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας ύψους 3,7 δισ. ευρώ των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Κυριάκου Μάγειρα.
Την απόφαση εξέδωσε ο πρόεδρος του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας Τεύκρος Οικονόμου. Το διάταγμα δέσμευσης ακίνητης και κινητής περιουσίας έχει ισχύ από σήμερα και είναι παγκόσμιας εμβέλειας.
Αναλυτικότερα, το επαρχιακό δικαστήριο αφού άκουσε τους δικηγόρους και των δύο πλευρών αποφάσισε να εκδώσει διάταγμα παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων των Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Μάγειρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ, εξαιτίας, όπως αναφέρει το Stockewatch, δόλιων ενεργειών και παραλείψεων εκ μέρους των κατηγορουμένων.
Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας για να εκδώσει την εν λόγω απόφαση έλαβε υπόψη τρία βασικά κριτήρια που απορρέουν από το σχετικό νόμο: Ό,τι δηλαδή εκ πρώτης όψεως η υπόθεση να είναι καλή, να έχει καλές πιθανότητες επιτυχίας στην κυρίως δίκη και το ισοζύγιο της ευχέρειας να κλείνει υπέρ του αιτητή υπεράσπισης.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τηρούνται αυτά τα κριτήρια και οριστικοποίησε το διάταγμα κατά των τριών ανώτατων στελεχών της πρώην Λαϊκής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης