Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Weidmann (Bundesbank) - Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά το ευρώ - Θα επηρεάσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ - Θα επιμείνει ο χαμηλός πληθωρισμός

tags :
Weidmann (Bundesbank) - Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά το ευρώ - Θα επηρεάσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ - Θα επιμείνει ο χαμηλός πληθωρισμός
O χαμηλός πληθωρισμός πιθανότατα θα διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρακολουθήσει στενά την πορεία του ευρώ, πριν λάβει αποφάσεις για τη νομισματική της πολιτική, όπως παραδέχθηκε ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Αν και ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο για το ευρώ, τόνισε ότι η αξία του μπορεί να επηρεάσει την πορεία των τιμών στην ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός πιθανότατα θα διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
«Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, θα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
Επίσης τόνισε ότι θα ήταν κοντόφθαλμη προσέγγιση να εξετάσει κανείς μονοδιάστατα τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος, γιατί παράλληλα υπάρχει ο αντίκτυπος από τους επενδυτές που αγοράζουν κρατικά ομόλογα ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι αποδόσεις και το κόστος δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης