Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριστικό – Ο Γ. Προβόπουλος θα είναι ο διοικητής της ΤτΕ έως το 2020 – Μετά τις ευρωεκλογές οι ανακοινώσεις από τον Σαμαρά

Οριστικό – Ο Γ. Προβόπουλος θα είναι ο διοικητής της ΤτΕ έως το 2020 – Μετά τις ευρωεκλογές οι ανακοινώσεις από τον Σαμαρά
Αναγνωρίζεται το έργο του Γ. Προβόπουλου ως επιτυχημένου κεντρικού τραπεζίτη
Σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή (κορυφαίο υπουργό) ο Γιώργος Προβόπουλος θα είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αυτό πρέπει να το θεωρήσουμε οριστικό.
«Ο πρωθυπουργός που θα λάβει την τελική απόφαση συνεκτιμά τόσο το έργο του Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ όσο και τις υποχρεώσεις του Γ. Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ.
Μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα ανανεώσει την θητεία Προβόπουλου στην ΤτΕ, οι πιθανότητες που δίνω είναι 100%» ανέφερε ο κορυφαίος υπουργός στο bankingnews.gr
Επίσης και σύμφωνα με άλλη πηγή πολύ κοντά στον Α. Σαμαρά ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει σε στενό του συνεργάτη ότι «δεν μπορώ να βρω επιχειρήματα για να αντικαταστήσω τον Προβόπουλο, έχει κάνει έργο».
Με τα δεδομένα αυτά η θητεία Προβόπουλου θα ανανεωθεί από την κυβέρνηση για 6 χρόνια δηλαδή 20 Ιουνίου 2014 έως 20 Ιουνίου 2020.
Ρόλο στην απόφαση αυτή πάντως έχουν διαδραματίσει η στάση Βενιζέλου ο οποίος έθεσε veto για τον Στουρνάρα στην ΤτΕ, ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Draghi της ΕΚΤ ο οποίος ενοχλήθηκε με τις τελευταίες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα.
H ανανέωση της θητείας Προβόπουλου στην ΤτΕ είναι μια σοφή απόφαση καθώς αναγνωρίζεται με τον τρόπο αυτό το έργο του πιο επιτυχημένου διοικητής της ΤτΕ των τελευταίων 10ετιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης