Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρόβλημα για τους κατόχους των warrants της Εθνικής – Η τιμή εξάσκησης στις 26/6/2014 στα 4,46 ευρώ – Κατά 44% χαμηλότερα η τιμή στο χρηματιστήριο

Πρόβλημα για τους κατόχους των warrants της Εθνικής – Η τιμή εξάσκησης στις 26/6/2014 στα 4,46 ευρώ – Κατά 44% χαμηλότερα η τιμή στο χρηματιστήριο
Το ΤΧΣ και ο τράπεζες θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει προαιρετικές δημόσιες προτάσεις
Η νέα αύξηση κεφαλαίου στα 2,2 ευρώ έχει μεταβάλει άρδην επί τα χείρω τις ισορροπίες όσον αφορά στην εξάσκηση των warrants της Εθνικής.
Τα warrants εκδόθηκαν με τιμή βάσης για την εξάσκηση τους τα 4,29 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής το 2013.
Η νέα αύξηση κεφαλαίου του 2014 στα 2,2 ευρώ έχει απομειώσει την αξία της μετοχής κατά περίπου 50% και διαπραγματεύεται περίπου στα 2,5 ευρώ.
Όμως η τιμή εξάσκησης των warrants στις 26 Ιουνίου 2014 δεν θα αναπροσαρμοστεί με τη νέα τιμή της αύξησης κεφαλαίου αλλά θα συνεχίσει να ορίζεται από την παλιά τιμή της ΑΜΚ, δηλαδή τα 4,29 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η τιμή εξάσκησης των warrants θα είναι στα 4,46 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή της μετοχής είναι στα 2,5 ευρώ, δηλαδή διαφορά 44%.
Με αυτές τις παραδοχές είναι πρακτικά αδύνατο να εξασκηθούν τα warrants της Εθνικής.

Τι πρόκειται να συμβεί με τα warrants

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει προαιρετικές δημόσιες προτάσεις (είναι βέβαιο ότι θα είναι προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές) προς τους κατόχους των warrants.
Το ΤΧΣ θα υποβάλλει δημόσιες προτάσεις με premium… αλλά με μετοχές και όχι με μετρητά, δηλαδή θα ανταλλάσσει τα warrants με κοινές μετοχές.
Όμως όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews.gr και οι τράπεζες θα αποκτήσουν δικαίωμα να υποβάλλουν δημόσιες προτάσεις προς τους κατόχους των warrants στη λογική της επαναγοράς ιδίων μετοχών και οι δημόσιες προτάσεις των τραπεζών (που για να γίνουν χρειάζεται τροποποίηση του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι προαιρετικές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης