Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κλείνει άμεσα το deal Olympic Air και Aegean – Μεγάλη συμφωνία της MIG στην Τουρκία στα νοσοκομεία

tags :
 Κλείνει άμεσα το deal Olympic Air και Aegean – Μεγάλη συμφωνία της MIG στην Τουρκία στα νοσοκομεία
Σε μια περίοδο ύφεσης της οικονομίας η  MIG προβαίνει σε κινήσεις που θωρακίζουν επιχειρηματικά τον όμιλο και δημιουργούν οικονομίες κλίμακας.
Στο πλαίσιο αυτό αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα θα ανακοινωθεί η συμφωνία μεταξύ της Olympic Air και της Aegean. Η συμφωνία αυτή είναι προφανές ότι δημιουργεί ένα κολοσσό σε ευρωπαϊκό επίπεδο με κυριότερο στοιχείο ότι θα διαθέτει τον νεότερο ηλικιακά στόλο στον κλάδο των αερομεταφορών της Ευρώπης.
Το deal Olympic Air με την  Aegean ήταν απόρροια απλά διαπίστωσης του κοινού συμφέροντος.
Ο υφιστάμενος ανταγωνισμός θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών δύο εταιριών το οποίο θα είχε επίδραση στους μετόχους αλλά και σε θέσεις εργασίας. Για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των δύο εταιριών και το κυριότερο να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας αποφάσισαν οι βασικοί μέτοχοι να συμφωνήσουν σε ένα στρατηγικό deal στην οικονομία και στις αερομεταφορές.
Και ενώ το deal Olympic Air με την  Aegean είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί , ο όμιλος της Marfin βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλη συμφωνία στην Τουρκία ώστε να πετύχει στρατηγική συμμαχία με Τουρκικό όμιλο που διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό νοσοκομειακών κλινικών.
Σημειώνεται ότι η MIG έχει παρουσία στην Τουρκία στον νοσοκομειακό κλάδο και με αυτή την συμφωνία θέτει τις βάσεις ώστε να αποκτήσει  παντουρκική παρουσία στις νοσοκομειακές μονάδες.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης