Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Citigroup - Στάση αναμονής τηρεί η ΕΚΤ παρά την απειλή του αποπληθωρισμού - Δεν αναμένεται μείωση των επιτοκίων πριν τον Ιούνιο

Citigroup - Στάση αναμονής τηρεί η ΕΚΤ παρά την απειλή του αποπληθωρισμού - Δεν αναμένεται μείωση των επιτοκίων πριν τον Ιούνιο
Η ΕΚΤ θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για τυχόν λήψη περαιτέρω μέτρων...
Στο μικροσκόπιο της Citigroup μπαίνει η δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αφορμή την αύξηση του κινδύνου για την εμφάνιση του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
"Η ΕΚΤ δεν αναμένεται άμεσα να μεταβάλλει τη νομισματική της πολιτική", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "ECB Not Thinking About Changing Its Forward Guidance", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, υπό το βάρος των ανησυχιών για κλιμάκωση των αποπληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για τυχόν λήψη περαιτέρω μέτρων.
Η ΕΚΤ δεν θα αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας μείωσης των βασικών της επιτοκίων, στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
"Το βασικό μας σενάριο είναι πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της τον Ιούνιο, καθώς η πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για τους προσεχείς μήνες", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Μάλιστα οι ίδιοι θεωρούν πως η ΕΚΤ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και τις αγορές assets εν ευθέτω χρόνω, στην περίπτωση που πράγματι ενταθεί η απειλή του αποπληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης