Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση για την διοίκηση της ΤτΕ; - Ο Προβόπουλος της ΤτΕ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για ανανέωση της θητείας του

Πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση για την διοίκηση της ΤτΕ; - Ο Προβόπουλος της ΤτΕ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για ανανέωση της θητείας του
Η θητεία Προβόπουλου αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη διασφαλίζοντας την σταθερότητα του ελληνικού banking
O Γιώργος Προβόπουλος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξη του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ανανέωση της θητείας του από την κυβέρνηση.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν ο πρωθυπουργός μου κάνει την τιμή να μου προτείνει να παραμείνω στην Τράπεζας της Ελλάδος θα αποδεχθώ την πρόταση για να συνεχίσω το έργο μου για την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών»
Με την κίνηση αυτή ο Προβόπουλος έγκαιρα στέλνει ένα μήνυμα ότι ενδιαφέρεται να παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Έχοντας την στήριξη της ΕΚΤ, της Τρόικα και κυρίως το έργο του καθώς διασφάλισε την σταθερότητα των τραπεζών ο Γιώργος Προβόπουλος αποτελεί την μοναδική και καλύτερη επιλογή για την ΤτΕ.
Ως διοίκηση απέτρεψε την χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, απέτρεψε το bank run και τον κίνδυνο για haircut στις καταθέσεις λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο, αναδιαμόρφωσε το τραπεζικό σύστημα και ήταν ο πρώτος θεσμικός παράγοντας που κατάφερε με επιχειρήματα να πείσει την Τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στην Ελλάδα είναι 6,4 δισεκ. ευρώ.
Η θητεία Προβόπουλου ήταν μακρά η καλύτερη θητεία στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος και δεν είναι τυχαίο ότι όλη η Ευρώπη αναφέρεται με θαυμασμό για το έργο Προβόπουλου στην ΤτΕ.
Η θητεία Προβόπουλου λήγει τον Ιούνιο του 2014 και τα ερωτήματα είναι δύο
1)Πότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα σχέδια της για το αν θα ανανεώσει ή όχι στην διοίκηση της ΤτΕ τον Γ. Προβόπουλο
2)Ποιοι άλλοι ενδιαφέρονται για την διοίκηση της ΤτΕ;
Ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι εντός του Απριλίου θα ανακοινωθεί η ανανέωση ή μη της θητείας Προβόπουλου είναι πιθανό αυτό να μην συμβεί προεκλογικώς αλλά μετά τις ευρωεκλογές δηλαδή αρχές Ιουνίου του 2014.
Η κυβέρνηση ίσως θα αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών για να κινηθεί ανάλογα.
Όσον αφορά τους ενδιαφερομένους ο Προβόπουλος δήλωσε παρών ενώ παρασκηνιακώς έχει διαρρεύσει ότι ενδιαφέρεται και ο Γιάννης Στουρνάρας σημερινός υπουργός Οικονομικών.
Ο Γιώργος Προβόπουλος κατά την άποψη μας αποτελεί την καλύτερη και μοναδική επιλογή για την ΤτΕ καθώς απέδειξε 6 χρόνια ότι είναι ένας ικανός τεχνοκράτης που διασφάλισε κάτω από ακραίες συνθήκες την συστημική ευστάθεια στο ελληνικό banking.
Ο Γιώργος Προβόπουλος θέλει να παραμείνει στην ΤτΕ γιατί απέδειξε την αξία του.
Ο Γιάννης Στουρνάρας διεκδικεί την ΤτΕ γιατί θέλει μια ασφαλή θέση για τα επόμενα 6 χρόνια.
Δεν απομειώνουμε την αξία του Στουρνάρα αλλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί ο Προβόπουλος επειδή ο Στουρνάρας θέλει να διασφαλίσει το επαγγελματικό του μέλλον.
Στην ΤτΕ πρέπει να βρίσκεται ο καλύτερος δηλαδή ο Προβόπουλος.

Υποσημείωση

Η αναφορά του Προβόπουλου για τον πρώην βασικό μέτοχο της Eurobank την οικογένεια Λάτση ότι έπρεπε να είχε δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν απόλυτα σωστή.

πρώτη ενημέρωση 24 Μαρτίου 2014, 08:13

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης