Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Δημητριάδη από το τιμόνι της ΚτΚ - «Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου» - Αναστασιάδης - «Σε εκτιμώ απεριόριστα»

Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Δημητριάδη από το τιμόνι της ΚτΚ - «Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου» - Αναστασιάδης - «Σε εκτιμώ απεριόριστα»
«Παραμένω πάντοτε στη διάθεση σας σαν ειλικρινής φίλος», υποστηρίζει ο Κύπριος πρόεδρος
«Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου» διαμηνύει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης του προς τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης επικαλείται στην επιστολή του «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους».
Στην επιστολή, που παρουσίασε το ΡΙΚ και αναδημοσιεύει το Stockwatch, o κ. Δημητριάδης σημειώνει παράλληλα τα προβλήματα στη συνεργασία του με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, εν μέρει λόγω των αλλαγών που έγιναν στο θεσμικό πλαίσιο.
Παράλληλα, ο διοικητής αναφέρει ότι αποχωρεί από την ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας σε μια φάση που το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται και η Κύπρος έχει ήδη λάβει τρεις θετικές αξιολογήσεις από την τρόικα.

Αναστασιάδης - «Παρά τις κατά καιρούς διαφορετικές θεωρήσεις η εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας παραμένει απεριόριστη»
Ευχαριστίες για τη συμβολή του στην επιτυχή αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπισε η οικονομία του τόπου εκφράζει με επιστολή του στον Πανίκο Δημητριάδη ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αποδέχθηκε την παραίτηση του διοικητή.
Στην επιστολή ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι κατανοεί τις προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες που βιώνει ο διοικητής και τις οποίες επικαλείται ως βασικούς λόγους για την υποβολή παραίτησης του από το αξίωμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
«Θα ήθελα θερμά να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στην επιτυχή αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπισε η οικονομία του τόπου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και στη στενή συνεργασία με τον υπουργό οικονομικών στην υλοποίηση με επιτυχία των προνοιών της δανειακής σύμβασης», σημειώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Καταληκτικά διαβεβαιώνει τον απερχόμενο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας πως «παρά τις κατά καιρούς διαφορετικές θεωρήσεις η εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας παραμένει απεριόριστη. Την ίδια ώρα θα ήθελα να σας ευχηθώ συνέχιση της επιτυχούς σας επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας παραμένοντας πάντοτε στη διάθεση σας σαν ειλικρινής φίλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης