Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ραγδαίες αλλά όχι αιφνιδιαστικές οι εξελίξεις στην Κύπρο - Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης

Ραγδαίες αλλά όχι αιφνιδιαστικές οι εξελίξεις στην Κύπρο - Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης
Η επιστολή παραίτησης του κ. Δημητριάδη επιδόθηκε στις Βρυξέλλες στον υπουργό Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη, παρουσία εκπροσώπου της ΕΚΤ
Ραγδαίες, αλλά όχι αιφνιδιαστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Δεδομένου του θυελλώδους παρασκηνίου περί σφοδρής κόντρας Αναστασιάδη - Δημητριάδη όλους αυτούς τους μήνες, η σημερινή κίνηση κρίνεται μάλλον αναμενόμενη.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, καθώς στο συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου.
Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιον του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Δημητριάδη επιδόθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, παρουσία εκπροσώπου της ΕΚΤ.
Ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη συνεισφορά του στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί, το χρόνο που πέρασε για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία και για τη σταθεροποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης