Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανανεώσει την θητεία Προβόπουλου στην ΤτΕ έως το 2020 – Εγκαταλείπει τον στόχο…ο Γ. Στουρνάρας

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανανεώσει την θητεία Προβόπουλου στην ΤτΕ έως το 2020  – Εγκαταλείπει τον στόχο…ο Γ. Στουρνάρας
Δεν απέδωσαν οι επαφές του Στουρνάρα με τον Trichet στις 11 Φεβρουαρίου
Αν και οι σχέσεις Κυβέρνησης με Προβόπουλο τον διοικητή της ΤτΕ έχουν περάσει μεγάλες διακυμάνσεις με θετικό αποκορύφωμα την διαχείριση των κυπριακών τραπεζών και αρνητικό αποκορύφωμα το veto που έθεσε στο ΥΠΟΙΚ να «βάλει χέρι στα αποθέματα του ΤΧΣ».
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι…έχει αποφασίσει να ανανεώσει την θητεία του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου.

Σύμφωνα με πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται ότι «ο Προβόπουλος έχει κάνει καλά την δουλειά του και ακόμη και την τρέχουσα περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αποδεικνύει τον θεσμικό του ρόλο.
Ο Γ. Στουρνάρας ο ΥΠΟΙΚ που όντως ενδιαφερόταν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει ή σχεδόν εγκαταλείψει την ιδέα να αναλάβει διοικητής της ΤτΕ».
Εν τω μεταξύ ο Γ. Στουρνάρας ο ΥΠΟΙΚ στις πρόσφατες επαφές που είχε με τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ Trichet έμμεσα ετέθη το θέμα….και δεν σχολιάστηκε άπαξ και τόσο ο Draghi ο σημερινός επικεφαλής της ΕΚΤ όσο και ο Trichet ο προηγούμενος πρόεδρος έχουν άριστη άποψη για τον Γ. Προβόπουλο.
Η θητεία του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου λήγει τον Ιούνιο του 2014 και με βάση πληροφορίες τον Απρίλιο θα….ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Ο Προβόπουλος θα παραμείνει διοικητής της ΤτΕ έως τον Ιούνιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης