Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τετ α τετ Merkel - Draghi στο Βερολίνο - Επί τάπητος Ελλάδα και τράπεζες - Ανησυχία του διοικητή της ΕΚΤ για αδύναμη ανάπτυξη και υψηλή ανεργία

tags :
Τετ α τετ Merkel - Draghi στο Βερολίνο - Επί τάπητος Ελλάδα και τράπεζες - Ανησυχία του διοικητή της ΕΚΤ για αδύναμη ανάπτυξη και υψηλή ανεργία
Η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ενόψει και των Ευρωεκλογών, στο επίκεντρο της συνάντησης
Μια εβδομάδα πριν την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi στο Βερολίνο.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, η σταθεροποίηση του κοινού νομίσματος, αλλά και ο ρόλος της τρόικας, που έχει γίνει τελευταία αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων.
Σύμφωνα με πηγές της Καγκελαρίας που επικαλούνται τα διεθνή μέση ενημέρωσης, οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους για υιοθέτηση πολιτικών ισχυροποίησης και σταθεροποίησης της Ευρωζώνης.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της εποπτείας των τραπεζών, με την ΕΚΤ να προωθεί το ζήτημα της αναθεώρησης των stress tests και την ενίσχυση της διαφάνειας πριν την ανάληψη της εποπτείας των τραπεζών τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Επίσης ο διοικητής της ΕΚΤ, εξέφρασε στην Καγκελάριο της Γερμανίας την ανησυχία του για την αδύναμη ανάπτυξη, την υψηλή ανεργία των νέων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους, ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαϊου και τους φόβους για ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης