Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Schulz (Eυρωκοινοβούλιο) προς Σαμαρά - Να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών - Τελειώνει ο χρόνος

Schulz (Eυρωκοινοβούλιο) προς Σαμαρά - Να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών - Τελειώνει ο χρόνος
Την έλλειψη προόδου ο Schulz φέρεται να την αποδίδει στην έλλειψη ελευθερίας κινήσεων που έχει η ελληνική προεδρία
Αυστηρή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητά την επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών, απέστεικε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, η εν λόγω επιστολή εστάλη στον κ. Σαμαρά, με αφορμή την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τις πληροφορίες, ο Schulz επισημαίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως "ο χρόνος για την επίτευξη κάποιας οριστικής συμφωνίας πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου τελειώνει".
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να ζητά ακόμη και έκτακτες συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, πριν την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ecofin, στις 18 Φεβρουαρίου.
Στην επιστολή του, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, o Schulz διαμηνύει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "εκφράζει βαθιές ανησυχίες για την έλλειψη προόδου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση".
Την έλλειψη προόδου ο Schulz φέρεται να την αποδίδει στην έλλειψη ελευθερίας κινήσεων που έχει η ελληνική προεδρία, για να φτάνει σε συμφωνίες με το Ευρωκοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης