Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στέλεχος της ΕΚΤ – «Δεν παρεμβαίνουμε στις διαδικασίες εκλογής διοίκησης σε κεντρική τράπεζα αλλά στην Ελλάδα ο Προβόπουλος κρίθηκε ικανότατος»

Στέλεχος της ΕΚΤ – «Δεν παρεμβαίνουμε στις διαδικασίες εκλογής διοίκησης σε κεντρική τράπεζα αλλά στην Ελλάδα ο Προβόπουλος κρίθηκε ικανότατος»
Συνολικά η Τρόικα διάκειται θετικά στην ανανέωση της θητείας Προβόπουλου έως το 2020
(upd)«Δεν παρεμβαίνουμε στις διαδικασίες εκλογής διοίκησης σε κεντρική τράπεζα αλλά στην Ελλάδα ο Προβόπουλος κρίθηκε ικανότατος».
Την δήλωση αυτή πραγματοποίησε στέλεχος της ΕΚΤ στο bankingnews.gr σε ερώτηση που θέσαμε με επίκεντρο την λήξη της θητείας Προβόπουλου και την κρίση στις αναδυόμενες αγορές.
Είναι προφανές ότι η ΕΚΤ και συνολικά η Τρόικα διάκειται όχι απλά θετικά να υποστηρίζουν την ανανέωση της θητείας Προβόπουλου στην ΤτΕ.
O Προβόπουλος αποτελεί την βέλτιστη επιλογή για την ΤτΕ και όπως έχουμε αναφέρει θα αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη η ανανέωση της θητείας για άλλα 6 χρόνια έως το 2020 ενός επιτυχημένου τεχνοκράτη.
Βέβαια την τελική επιλογή την έχει η ελληνική κυβέρνηση αλλά η απόφαση της κυβέρνησης για μια τόσο θεσμική θέση πρέπει να είναι κατασταλαγμένη και να αντικατοπτρίζει την βασική ιδέα που είναι οι καλύτεροι να αναλαμβάνουν τις κρίσιμες θεσμικές θέσεις.
Για τις αναδυόμενες αγορές και ειδικά την Τουρκία το στέλεχος της ΕΚΤ τόνισε «η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να αυξήσει τόσο πολύ τα επιτόκια για να ανακόψει την διολίσθηση της λίρας εκ των πραγμάτων δεν ήταν απόλυτα αποτελεσματική.
Κάθε κεντρική τράπεζα πρέπει να ισορροπεί μεταξύ μιας ανεκτής συναλλαγματικής ισοτιμίας και της προσπάθειας να συντηρείται το momentum στην οικονομία.
Η ισορροπία αυτή δεν επιτυγχάνεται πάντα»

(πρώτη ενημέρωση 30 Ιανουαρίου 2014, 08:12)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης