Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nέα σκάνδαλα χειραγώγησης απειλούν το διεθνές banking - Μετά τη Deutsche Bank, στο στόχαστρο μπαίνουν HSBC και Citigroup

Nέα σκάνδαλα χειραγώγησης απειλούν το διεθνές banking - Μετά τη Deutsche Bank, στο στόχαστρο μπαίνουν HSBC και Citigroup
Σε μαζικές απολύσεις traders προχωρούν οι ισχυρότερες τράπεζες διεθνώς
Νέα σκάνδαλα χειραγώγησης στοιχειώνουν τις ισχυρότερες τράπεζες διεθνώς, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τα τελευταία 24ωρα, νέα οσμή σκανδάλων - που αφορούν σε κατηγορίες για χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος - έχει προκαλέσει νέες ανησυχίες και αναταράξεις στις αγορές.
Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η βρετανική HSBC ανακοίνωσε πως προχώρησε στην απόλυση δύο traders - που δραστηριοποιούνταν στην αγορά συναλλάγματος - ενώ σε δύο απολύσεις προέβη και η Citigroup, υπό το βάρος των κατηγοριών για χειραγώγηση.
"Η HSBC επιβεβαιώνει την απομάκρυνση δύο traders στο Λονδίνο", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας.
"Δύο traders απολύθηκαν" επιβεβαίωσε - με τη σειρά του - και εκπρόσωπος της Citigroup.
Όπως ανέφερε το www.bankingnews.gr πριν από δύο 24ωρα, στις 15/1, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προχωρά σε απολύσεις traders στην αγορά συναλλάγματος, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει στο εσωτερικό της, υπό την απειλή ενός νέου σκανδάλου χειραγώγησης.
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές της τράπεζας, η έρευνα έχει θέσει στο στόχαστρο πολλούς traders, κυρίως στη Νέα Υόρκη και ενδεχομένως και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt μεταδίδει ότι παύθηκε από τα καθήκοντά του ένας trader στη Νέα Υόρκη ο οποίος έκανε διαπραγματεύσεις πέσο Αργεντινής.
Επισήμως η γερμανική τράπεζα αναφέρει ότι οι ρυθμιστικές αρχές που ερευνούν το trading στην αγορά συναλλάγματος, έχουν ζητήσει πληροφορίες από τη Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης