Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αμφιλεγόμενη έκθεση - καταπέλτης για τον τραπεζικό κολοσσό HSBC - Θα χρειαστεί 58 έως 111 δισ. δολ. κεφάλαια προειδοποιεί η Forensic Asia

tags :
Αμφιλεγόμενη έκθεση - καταπέλτης για τον τραπεζικό κολοσσό HSBC - Θα χρειαστεί 58 έως 111 δισ. δολ. κεφάλαια προειδοποιεί η Forensic Asia
Αμφιλεγόμενη έκθεση ασκεί δριμύτατη κριτική στη βρετανική τράπεζα
«Σήμα κινδύνου» για τον τραπεζικό κολοσσό HSBC εκπέμπουν οι αναλυτές, καθώς προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί 111 δις. δολ. για να καλύψει το κεφαλαιακό της κενό, προειδοποιεί μια αμφιλεγόμενη έκθεση, όπως μεταδίδει το CNBC.
Όπως μεταδίδει η HSBC, οι αναλυτές της Forensic Asia, ασκούν δριμύτατη κριτική στην τράπεζα, για υπερεκτιμημένα κέρδη, ανεπαρκώς κεφαλαιοποιημένους ισολογισμούς, νομικά και ρυθμιστικά προβλήματα.
Σε γενικά πλαίσια, η HSBC θεωρείται ως μια από τις καλύτερα τοποθετημένες βρετανικές τράπεζες, η οποία κατάφερε να ανταποκριθεί στην κρίση χωρίς να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλάιου, κυρίως λόγω των δραστηριότήτων της σε παγκόσμια κλίμακα.
Στα τέλη του γ΄τριμήνου 2013, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) διαμορφωνόταν στο 13,3%, αρκετά υψηλότερα από το 4% που απαιτούν οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.
Ωστόσο, οι αναλυτές της Forensic Asia έχουν διαφορετική άποψη, καθώς εκτιμούν ότι η τράπεζα θα πρέπει να ενισχυθεί κεφαλαιακά κατά 58 -111 δισ. δολ. έως το 2019, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες, πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης