Τραπεζικά νέα

F.Τ - Πρωτιά για το Χ.Α. στην παγκόσμια αγορά μετοχών λόγω της υποβάθμισης από τον MSCI

F.Τ - Πρωτιά για το Χ.Α. στην παγκόσμια αγορά μετοχών λόγω της υποβάθμισης από τον MSCI
Δεν έχουν τέλος τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Δημοσίευμα των Financial Times, αναφέρεται στις σημαντικές αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Αθήνας, το οποίο από τις 27 Νοεμβρίου συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες αγορές του δείκτη MSCI.
Σύμφωνα με τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI), στην Ελλάδα καταγράφηκε η καλύτερη απόδοση στην παγκόσμια αγορά μετοχών,  άνω του 45%, με όρους δολαρίου, ενώ η Ιρλανδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 35%.
Όπως σχολιάζει ο αναλυτής μετοχών της UBS, Νick Nelson, , η επιστροφή της Ελλάδας οφείλεται εν μέρει και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, νωρίτερα αυτό τον μήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2014 με μικρή πλειοψηφία, κατά τον οποίον προβλέπεται ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 0,6%, έπειτα από έξι χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλεονάσματος, ύψους 2,96 δισ. ευρώ το 2014, ποσό που ισοδυναμεί με το 1,6% της εθνικής παραγωγής, πριν από την αποπληρωμή του χρέους, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των 3 δισ. ευρώ από τις περικοπές δαπανών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της MSCI, οι αποδόσεις στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια διαμορφώθηκαν ως εξής:
ΗΠΑ +27%, Γερμανία +23%, Ιαπωνία +53% για τον Nikkei 225.
Η απόδοση στη Φινλανδία έφτασε στο 35%, ωστόσο αποτελεί ειδική περίπτωση λόγω της Nokia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης