Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ολλανδική προειδοποίηση για το ευρωπαϊκό banking - Αν δεν συσταθεί ο μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών, έρχεται η καταστροφή

Ολλανδική προειδοποίηση για το ευρωπαϊκό banking - Αν δεν συσταθεί ο μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών, έρχεται η καταστροφή

Μεγάλη ανησυχία για τις ευρωπαϊκές τράπεζες εκφράζει ο Ολλανδός τραπεζίτης Jan Sijbrand

Tον κώδωνα του κινδύνου για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα κρούει η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας.
"Εάν δεν υπάρξει εδώ και τώρα συμφωνία για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών, τότε η Ευρωζώνη φλερτάρει επικίνδυνα με την καταστροφή", προειδοποιεί ο Jan Sijbrand, κορυφαίος αξιωματούχος της κεντρικής ολλανδικής τράπεζας.
Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Άμστερνταμ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διασφαλίσουν πως υπάρχουν σημαντικές "δικλείδες ασφαλείας" για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
"Αυτά που όσα συμβαίνουν σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη... συνταγή της καταστροφής", εξήγησε ο Ολλανδός τραπεζίτης και συμπλήρωσε: "Μια κατάσταση, κατά την οποία η νομοθεσία διαμορφώνεται στην Φρανκφούρτη, αλλά η διαδικασία αναδιάρθρωσης μιας τράπεζας λαμβάνει χώρα σε ένα από τα κράτη της Ευρωζώνης, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη".
Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασε όμως ο Sijbrand και για την πραγματική εικόνα της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών. Όπως εξήγησε, θα πρέπει να καθοριστεί ο τρόπος διαχείρισης των τραπεζών που εμφανίζουν assets χαμηλής ποιότητας.
"Όλες αυτές οι διαδικασίες για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν θα πρέπει να φύγουν εκτός ελέγχου", έσπευσε να σημειώσει επίσης ο Ολλανδός τραπεζίτης.

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης