Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η περίπτωση Καραμούζη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση – Πως ένα τραπεζικό στέλεχος στοχοποιήθηκε και πολιτικά αλλά κατάφερε να επανέλθει στο banking ως CEO – Προσεχώς και στο ΔΣ της Μυτιληναίος….

  Η περίπτωση Καραμούζη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση – Πως ένα τραπεζικό στέλεχος στοχοποιήθηκε και πολιτικά αλλά κατάφερε να επανέλθει στο banking ως CEO – Προσεχώς και στο ΔΣ της Μυτιληναίος….
Η περίπτωση του Νίκου Καραμούζη που κατείχε  έως πρότινος την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank είναι χαρακτηριστική καθώς ενώ στοχοποιήθηκε όσο κανείς, υπήρξαν ακόμη και πολιτικές παρεμβάσεις….για να τον βγάλουν από την μέση επαγγελματικά, παρ΄ ότι έδωσε μια τεράστια μάχη ώστε να μην προχωρήσει το deal Εθνικής – Eurobank προκαλώντας την οργή του Λάτση, κατάφερε όχι μόνο να επανέλθει στο προσκήνιο αλλά να αναλάβει σημαίνοντα πόστα.

Η αρμόδια – αναρμόδια επιτροπή για τον διορισμό στελεχών στο ελληνικό banking αυτή η ανεκδιήγητη επιτροπή δεν αξιοποίησε τον Καραμούζη στην Eurobank.
Λίγους μήνες νωρίτερα η νέα διοίκηση της  Εθνικής τράπεζας είχε σχεδόν εκδιώξει με την στάση τον Άνθιμο Θωμόπουλο που ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική και ταυτόχρονα δεν αξιοποίησε τον Καραμούζη της Eurobank όταν συζητείτο το deal των δύο τραπεζών.
Κατά ένα παράδοξο τρόπο Καραμούζης και Θωμόπουλος που θεωρούνται ίσως οι καλύτεροι investment banker στην Ελλάδα βρίσκονται στον όμιλο της Πειραιώς καθώς ο Μ. Σάλλας ο πρόεδρος του ομίλου συνειδητοποίησε την αξία τους.
Ο Καραμούζης ενώ θεωρείτο τελειωμένος από πολλούς επανήλθε ως διευθύνων σύμβουλος της Geniki bank σε ένα πανίσχυρο όμιλο της Πειραιώς μετά τις πρόσφατες συγχωνεύσεις.
Κατάφερε να ξεπεράσει τα πολιτικά εμπόδια και προσκόμματα ενώ κέρδισε πολλούς πόντους όταν έφερε το Fairfax και άλλα funds στην Ελλάδα τα οποία συνάντησαν μεταξύ άλλων και τον Σαμαρά τον έλληνα πρωθυπουργό.
Ταυτόχρονα ο Καραμούζης αξιοποιείται και από μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι εταιρίες του Π. Γερμανού τον αξιοποίησαν καθώς συμμετέχει σε διοικητικό συμβούλιο ενώ προσεχώς θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Μυτιληναίος.
Θετικό είναι επίσης το στοιχείο ότι η κυβέρνηση δεν τον αντιμετωπίζει εχθρικά αλλά τουναντίον θεωρεί ότι είναι τραπεζίτης που μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο banking  και στην οικονομία.
Αυτά προς γνώση....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης