Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρεις κρίσιμες αποφάσεις θα λάβει έως το τέλος της εβδομάδας η Marfin Popular bank

  Τρεις κρίσιμες αποφάσεις θα λάβει έως το τέλος της εβδομάδας η Marfin Popular bank
Τρεις κρίσιμες αποφάσεις θα λάβει έως το τέλος της εβδομάδας η Marfin Popular bank μετά την απόλυτα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου από την οποία συγκέντρωσε 488,6 εκατ ευρώ.
1)Θα αποφασίσει πότε θα προχωρήσει στην έκδοση έως και 660 εκατ ευρώ του ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές.

Σημειώνεται τιμή μετατροπής τα 1,8 ευρώ.
Mε την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των 488,6 εκατ ευρώ η διοίκηση της Marfin διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για το ομολογιακό.
Όμως με δεδομένο ότι η έκδοση του ομολογιακού μπορεί να έχει και ευρύτερες επιχειρηματικές επιπτώσεις και στρατηγικές προεκτάσεις η διοίκηση της Marfin θα αποφασίσει το πότε θα προχωρήσει στην έκδοση του.
2)Θα αποφασίσει πότε και σε ποιο βαθμό η τράπεζα θα μειώσει την εξάρτηση της από την ΕΚΤ.
Να σημειωθεί ότι η Marfin έχει δανεισθεί 7 δις ευρώ από την ΕΚΤ και μέσω των λήξεων ομολόγων σταδιακά μειώνει την αντληθείσα ρευστότητα από την Κεντρική τράπεζα.
3)Θα αποφασίσει την ευρύτερη της στρατηγική.
Μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου ο όμιλος της Marfin είναι πολύ πιο ισχυροποιημένος και πλέον αξιολογεί από διαφορετική οπτική επιχειρηματική και στρατηγική τις εξελίξεις αλλά και τα θέματα που αφορούν τον όμιλο.
Το συμπέρασμα από την αύξηση αλλά και τις αποφάσεις που θα ληφθούν είναι ότι ο όμιλος Marfin θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω….


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης