Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

PatisFrance: Η γαλλική παράδοση του αυθεντικού praliné

PatisFrance: Η γαλλική παράδοση του αυθεντικού praliné
Από το 1946, η PatisFrance έχει αποκτήσει μια γαλλική κληρονομιά πραλινέ, αναγνωρισμένη ως εγγύηση ποιότητας σε όλο τον κόσμο
Η πραλίνα γεννήθηκε στη Γαλλία τον 17ο αιώνα, όταν ο ζαχαροπλάστης του Κόμη του Plessis-Praslin δημιούργησε ένα γλυκό από καβουρδισμένα αμύγδαλα καλυμμένα με καραμέλα. Το όνομα “praline” προήλθε από το όνομα του ευγενή.
Αρχικά, η πραλίνα ήταν καραμελωμένος ξηρός καρπός — όχι σοκολατάκι. Με τον καιρό, η πραλίνα εξελίχθηκε σε πάστα (praliné), όταν οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί αλέθονταν μέχρι να γίνουν κρέμα. Αυτή η πάστα χρησιμοποιείται σήμερα σε γλυκά, κρέμες, γκανάς και γεμίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης